Elektronikten tekstile, enerjiden gayrimenkule, hava ulaşımından konaklamaya kadar pek çok alanda şirketleri bulunan ve Türkiye’nin önde gelen ticari gruplarından olan Zorlu Holding’in CEO’su Ömer Yüngül, Düzce’ye geldi. Yüngül’ü Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, yeni hizmete alınan Mutfak Sanatları Merkezi’nde ağırladı. Merkezi gezen Yüngül’e, Başkan Özlü bilgi verdi.  Ziyarette Türkiye ve dünyada ekonomideki gelişmelerle birlikte Düzce sanayisinde son durum da konuşuldu.

Özlü girişimlerini hızlandırmıştı

Üst düzey ziyaretin ardından, ‘Zorlu Holding Düzce’ye yatırı mı yapacak?’ sorusu da gündeme geldi. Zira 2019 Yerel Seçimleri öncesinde Düzceliler’e ek 15 bin istihdam sözü veren Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, 1. Organize Sanayi Bölgesi’nin genişletilmesi çalışmalarına öncülük etti. OSB’nin genişletilmesi planı için Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan kamu yararı kararı beklenirken Başkan Özlü, son dönemde Düzce’ye yatırımcı çekmek için girişimlerini de hızlandırmıştı. 

İSO ziyaretinde işbirliği kararı alındı

Bu kapsamda geçtiğimiz ekim ayında ülke ekonomisinin bel kemiği kenti olan İstanbul’a giderek İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan’ı ziyaret eden Özlü, İstanbullu sanayicileri Düzce’ye çekmek noktasında neler yapılabileceği hakkında fikir alışverişinde bulundu. Bunun için de kurumlar arası işbirliğinin geliştirilmesi konusunda mutabık kalındı.

Ziyaret yatırım iddialarını gündeme getirdi

Tüm gelişmelerin ardından Zorlu Holding CEO’su Ömer Yüngül’ün Düzce’ye gelerek Başkan Özlü’yle görüşmesi dev şirketler grubunun Düzce’ye yatırım yapmak istediği yorumlarına neden oldu. Bünyesinde Taç Tekstil, Vestel, Regal ve Zorlu Enerji gibi alanında üst sıralarda yer alan şirketleri barındıran ve TOGG’un da ortak girişimcilerinden biri olan Zorlu Grubu’nun 2022 yılı yatırım programına Düzce’yi de dâhil etmek istediği iddia edildi.

HABER: Mehmet GÜNESEN