Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, beraberinde İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz ile birlikte Düzce Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesini ziyaret ederek akademisyenlerle buluştu. Konuralp’te bulunan fakülte binasındaki görüşmede, öğretim üyeleri Başkan Özlü’ye fakültede yürütülen çalışmalar ve son durumu ile ilgili bilgi verdi.

“FAKÜLTENİN KONURALP’TE OLMASI AVANTAJ”

Öğretim üyelerinin beklenti ve taleplerini de dinleyen Başkan Özlü, “Düzce’yi tarih, turizm, sanayi başta olmak üzere her konuda ileri seviyeye taşımakta kararlıyız. Pandemi nedeniyle sosyal hayatımızda yaşadığımız kısıtlamalar yavaş yavaş ortadan kalkıyor.  Sanat anlamında da eksikliklerin bir an önce giderilmesi ve sanatsal faaliyetlere ağırlık vermek istiyoruz. Fakültenin Konuralp’te olması ayrıca bir değer olacaktır. Hep birlikte neler yapılabileceğimizi istişare ederek kentimizde uygulama çalışmalarımızı birlikte yapalım” dedi.

Ziyarette ayrıca, Konuralp Antik Tiyatro bölgesinde devam eden kazı çalışmalarıyla eş zamanlı olarak yapılabilecek çalışmalar da masaya yatırıldı.