Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, kısa süre önce filoya dahil edilen yeni beton mikserleri ile ağustos ayı sonunda tam kapasite çalışmaya başlayacak Çamköy’de bulunan yeni beton santrali yatırımı hakkında açıklamada bulundu.

“Kapasitemizi 2 mikserden 12 miksere, 1 pompadan 2 pompaya çıkardık”

Başkan Özlü, yaptığı yazılı açıklamada, “Düzce Belediyesi, Düzceliler’e daha fazla ve daha iyi hizmet sunabilmek için potansiyelini büyütüyor, kapasitesini artırıyor. Belediyemize ait şantiyemizde mevcut 1 adet santrale, daha yüksek kapasiteli yeni bir beton santrali ilave ettik. Mevcut mikser araçlarımıza da mülkiyeti tamamen bize ait olan yeni araçlar ekledik. Göreve geldiğimizde beton santralimizde bize ait 2 mikser ve bir pompa vardı. Satın aldığımız ve kiraladıklarımızla birlikte kapasitemizi 2 mikserden 12 miksere, 1 pompadan 2 pompaya çıkardık.” ifadelerini kullandı.

Üretim kapasitesi 5 kat artıyor

Yeni santral ve mikserler sayesinde üretim kapasitesinde ciddi bir artış sağlayacak tesisle ilgili açıklamasında, yatırımın Düzce için büyük bir fırsat olduğunu dile getiren Başkan Özlü, şöyle devam etti: “Düzce BelTAŞ’ın beton kapasitesi daha önce, günlük 300 m³ civarlarında idi. Yeni beton santrali ile beton üretim kapasitemizi 5 kat arttırarak günlük 1500 m³’e çıkardık. Ayrıca, santral bünyesine yeni aldığımız 47 metrelik pompa ile beton arz kalitemizde ciddi bir artış sağladık. Test ve kalite kontrol araçlarımız bu santralden çıkan her ürünün kalitesini denetliyor. Yeni santralimizin faaliyete başlaması için hazırlıklarımızı tamamladık, ağustos ayı sonunda tam kapasite ile çalışacak yeni beton santralimiz Düzce’mize hayırlı, uğurlu olsun.

HABER: C. ÜSTÜNER