Düzce Belediyesi, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden gelen yoğun kar yağışı uyarısı sonrasında, sahadaki yerini alan ekiplerin, ana arterler başta olmak üzere tüm yol güzergâhlarında 33 iş makinesi, 6 kaldırım küreme aracı ve 213 personel aktif olarak görev aldığını bildirdi.

Açıklamada, Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün de görüşlerine yer verildi. Özlü, yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Vatandaşlarımızın kar yağışından olumsuz etkilenmemesi için tüm ekiplerimiz hafta içinden itibaren çalışmalarını sürdürüyor. 200'ün üzerinde personelimiz sahada aktif olarak görev alıyor. Hiçbir olumsuzluk yaşanmaması adına görevimizi sürdürüyoruz. Ekiplerimiz, 24 saat esasına göre hafta sonu genelinde şehir merkezindeki mahalleler başta olmak üzere Bahçeşehir ve Konuralp’te de kar küreme ve tuzlama işlemlerini gerçekleştirmeye devam edecek. Tüm ekip arkadaşlarıma gösterdikleri özverili çalışmalarından ötürü teşekkür ediyorum.”

Özlü ayrıca kentte vatandaşların mağdur olmaması için tüm cadde ve sokaklarda çalışmalarını yürüten ekiplerin, kapalı tek bir yol kalmaması ve Düzceliler’in olumsuzluk yaşamaması için mesai kavramı gözetmeksizin çalışmalarını sürdüreceğini aktardı.

Diğer yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yeni tahminlerine göre; Düzce’de kar yağışının en az 5 gün daha sürmesi bekleniyor.