Düzce Belediyesi’nin Ulaşım Master Planı çerçevesinde uygulamaya konan yeni sistem için durak düzenlemeleri devam ediyor. Bu süreçte henüz 2 gündür hizmet veren yeni otobüslerin mahallelerindeki bazı durakları es geçmesine tepkili olan Bahçeşehir Bölgesi Yeşiltepe Mahallesi sakinleri bugün kalabalık bir şekilde sokaklara döküldü.

Yüksekte kalan durakların es geçilmesini protesto ettiler

Yeşiltepe otobüsünün Yeşiltepe Mahallesi’nin yüksek kesimlerinde kalan duraklara çıkmamasını protesto eden mahalleli, özellikle hasta, engelli ve yaşlıların bayır yukarı çıkarken mağduriyet yaşadığını vurguladı.

Asayiş Müdürü Aytaç Tefek öfkeli kalabalığı sakinleştirmeye çalıştı

Kısa sürede bölgeye gelen polis ekipleri koronavirüs salgını nedeniyle maske ve sosyal mesafe uyarısı yaptığı vatandaşların dağılmasını istedi. Ancak tüm ikna çalışmalarına karşılık git gide sayıları artan öfkeli kalabalık, yetkililere seslerini duyurmakta kararlı olduklarını vurguladı. Bunun üzerine soluğu eylem yapan kalabalığın yanında alan Düzce İl Emniyet Müdürlüğü’nde görevli Asayiş Müdürü Aytaç Tefek, vatandaşlardan güvenlikleri için yolda durmamasını isterken, sorunun çözümü için gerekli mercilerin bilgilendirileceğini belirtti.

Başkan Özlü hemen Yardımcısı Tuncer’i bölgeye yolladı

Yeşiltepe Mahallesi’ndeki durak protestosundan haberdar olan Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, hemen Başkan Yardımcısı Cengiz Tuncer’i bölgeye gönderdi. Başkan Yardımcısı Tuncer’i karşısında gören tepkili grup, yeni otobüslerin neden yukarıdaki duraklara kadar gelmediğini sorguladı. Otobüslerin aşağıda bırakması nedeniyle dik merdivenleri çıkmak ya da bayır yukarı uzun bir yol yürüyerek zorunda kaldıklarını anlatan Yeşiltepe sakinleri, şikayetlerini ilettikleri belediyenin ilgili birimlerinin çözüm üretmemesinden yakındı.

Tuncer’in verdiği sözler üzerine kabalık dağıldı

Bunun üzerine tepki sesleri arasında yeni ulaşım sistemi hakkında vatandaşları bilgilendirmeye çalışan Başkan Yardımcısı Cengiz Tuncer, ‘Neden buraya otobüs göndermiyorsunuz?’ diyen mahalleliye artık ulaşımın özelleştiğini anlattı. Henüz dün başlayan ulaşım hizmeti kapsamında durak düzenlemelerinin devam ettiğini aktaran Tuncer, mahalleliden gelen tüm talep ve şikayetlerin Başkan Özlü tarafından titizlikle dikkate alınarak, çözüm getirileceğini vurguladı. Başkan Özlü’nün talimatıyla mahalleliyi dinlemek için geldiğini söyleyen Tuncer’in anlattıklarından sonra sakinleşen öfkeli kalabalık, gerekli sözleri aldıktan sonra olaysız şekilde dağıldı.