Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün, 56 mahalle muhtarı ile istişare ederek, bütün mahallelerde ‘Temiz Şehir Düzce’ mottosu ile başlattığı temizlik seferberliği için yürüyüş korteji yapıldı. Korteje Düzce Valisi Cevdet Atay, Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Belediye Başkan Vekili Hüdaver Gösterişli, Belediye Başkan Yardımcıları, Yeşilay Düzce Şube Başkanı Arb. Av. Ali Dilber, Birim Müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Düzce Belediye Bandosu eşliğinde Cedidiye Meydanından başlayan kortej yürüyüşü, Millet Bahçesinde son buldu. Yürüyüş Kortejinde ayrıca, Düzce Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü filosuna yeni katılan araçlar da tanıtıldı.

Yürüyüş korteji ile ilgili Öncü Haber Muhabirinin sorularını yanıtlayan Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, daha temiz bir Düzce için çalıştıklarını kaydederek, “Düzce Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü 200 personel ve 37 Temizlik Aracı ile 7 gün 24 saat esasıyla şehrimizin temizlik faaliyetlerini yürütmektedir. Belediyemiz sınırları içerisinde bulunan 6.000 adet çöp konteyneri günlük olarak toplanmakta, toplanan 160 ton evsel atık da DİKAB Entegre Katı Atık Ayrıştırma, İşleme ve Enerji Üretim Tesisinde enerjiye dönüştürülüyor. Süpürge araçları da bu çalışmalara destek vererek temizliğin bir bütün halinde olması sağlamakta, toplamda 7 adet süpürge aracı ile ana arter ve yoğun kullanılan kavşaklar her gece süpürülmektedir. Faaliyete geçirdiğimiz mobil yıkama aracı ile de otobüs durakları, süs havuzları, park ekipmanları, çöp konteynerleri düzenli olarak yıkanmakta ve vatandaşlarımızdan gelen anlık temizlik talepleri karşılanmaktadır. 56 Mahalle genelindeki tüm çocuk parkları haftalık periyotta düzenli bir şekilde temizlenmekte, bunun yanı sıra yakın zamanda açılışı yapılan ve önemli sosyal alanlarımız içerisine dâhil edilen Millet Bahçesi’nin haftanın 7 günü gündüz-gece vardiyaları ile temizliği aksatılmadan yapılmaktadır. Melen-Su Park, Kent Park, 15 Temmuz Parkı, Nikah Salonu, Engelsiz Yaşam Parkı gibi büyük parklarda da sürekli personel bulundurularak temiz tutulması sağlanmaktadır.  Haftanın 5 günü kurulan toplamda 7 adet pazaryeri düzenli olarak gece çalışması ile temizlenmekte, toplamda 56.000 metrekare alanın yıkaması yapılarak bir sonraki pazar kurulumuna hazır hale gelmesi sağlanmaktadır” dedi.

“Öğrencilerimize eğitim verdik”

Temiz bir toplum için Düzce’de bulunan 2 bin 460 öğrenciye eğitim verildiğini açıklayan Özlü, “D-100 Karayolu, D-655 Akçakoca Yolu ve Kuzey Çevre Yolu üzerinde bulunan alt ve üst geçitlerin temizliği periyodik olarak yine belediyemiz ekipleri tarafından düzenli olarak yapılmaktadır. Karaca Deresi ve Asar Deresi’nin temizlikleri araç filomuza yeni katılan mini iş makinesi bobcat ile yapılmaktadır. 5 km uzunluğundaki dere yataklarında yapılan bu temizlik ile derelerin daha temiz bir akış yatağına sahip olması sağlanmakta, bu sayede koku ve sinek gibi sorunların önüne geçilmektedir. Sıfır Atık ile ilgili eğitim ve bilinçlendirme çalışmaları kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan ortak çalışmada şu ana kadar 1000’in üzerinde sayıda İlkokul 3. sınıf öğrencimize eğitim verilmiştir.

Eğitim-öğretim dönemi sonuna kadar tamamlanacak eğitimler ile yaklaşık 2640 öğrencimiz bu eğitimlerden faydalanmış olacaktır. Eğitime gidilen okullarımıza iç mekân ambalaj atığı toplama kutuları bırakılmakta ve sıfır atık sistemine entegrasyonlarına katkı sağlanmaktadır. Temiz şehir Düzce için el ele vereceğiz, çünkü Düzce bizim evimiz” diye konuştu.