Düzce’de yeni eğitim dönemi Metek TOKİ Bölgesi’nde bulunan Mehmet Akif Ersoy İlkokulu’nda güle oynaya değil, tepki ve mağduriyetle başladı.

Okulun arka kısmında yapımına karar otopark için eğitim-öğretimin başlamasına günler kala çalışmalar başlatılınca öğrenci ve veliler, kazılıp bırakılan toprak alanda ayakları çamur içerisinde yürümek zorunda kaldı. Eğitimin ilk günü baş gösteren bu çileye tepki gösteren veliler, okul yönetimini açıklama yapmaya davet etti.

“Belediyenin yetiştiremediği çalışma yüzünden eleştiriliyoruz”

Bunun üzerine haber merkezimizle irtibata geçen okul idaresi, aylardır otopark alanının yeni eğitim-öğretim dönemine yetişmesi için Düzce Belediyesi yetkililerine talepte bulunduklarını ancak beklenen sonuca ulaşamadıklarını söyledi.

İdareciler, “Yazılı ve sözlü olarak hem Düzce Belediyesi ile hem de Fen İşleri Müdürü Okan Beyle (Fen İşleri Müdürü Okan Kaltu) ve yardımcısıyla görüşüyoruz. Dün akşam saat 21:00-22:00 sıralarında kendi makinelerini çektiler, ‘Geç oldu, yetiştirilemeyecek bir durum’ dediler. Arka taraftaki yolu, hem öğrencilerin servislerini hem de özel araçlarıyla gelen kişiler için açmaya çalıştık. Zaten DSİ ile ortaklaşa yürütülen kanal boyu çalışmalar bunlar. Ön tarafta tek cepheli bir yol var. Oradaki problemleri ortadan kaldıracak çalışmaları bir şekilde kendi güvenliğimiz için oraya da yansıttık ve bitmeyen bir çalışma. Belediyenin yetiştiremediği yağmurdan dolayı, farklı işlerden dolayı sebep sunduğu bir çalışma.” dedi.

“Ameliyatlı bir şekilde kalktım Fen İşleri Müdürü’nün yanına gittim”

Düzce Belediyesi’nin yürüttüğü ve sürekli ‘bitsin’ diye Fen İşleri Müdürlüğü’ne bastırmalarına rağmen tamamlanamayan otopark çalışması yüzünden yaşanan sıkıntıların veliler tarafından okul yönetimine mal edilmesinden duyduğu üzüntüyü dile getiren okul yönetimi, şunları kaydetti:

“Ben inanın bir hafta önce ameliyat oldum. Ameliyatlı bir şekilde kalktım dün akşam Okan Beyin yanına gittim. Oraya çağırdım ve dedim ki bakın burada bin 600 öğrenci var, sıkıntı olur, tek cadde üzerinde bu iş olmaz. Emniyeti aradım komiserlerimizle görüştüm. Sabahleyin orada güvenliği sağladık. Ancak diğer taraftan alışkanlık yapan okulumuzun kayıp bölgesinden gelmeye çalışan öğrencilerin yayan olarak veliler tarafından gelip de oradaki durumu görmelerine rağmen o belediyenin çalışmalarını görmelerine rağmen belediyenin almamış olduğu önlemi okul yönetimine aktarmış. Şimdi vekâleten bir müdür arkadaşımız var çok üzülür, üç tane müdür yardımcısı var çok üzülür. Hasta halimle kalkmamam gereken yataktan kalkıp gittim oraya.”

“Eksiklik bizim eksikliğimiz olsa inanın aramazdım”

“Büyük bir okuluz, bin 600 öğrencimiz var.” diyen idareciler, “Veli profilimiz hem kültürel hem de eğitim düzeyi çok yüksek. Proje bir okuluz, böyle yansıtılmamız, bizden haber alınmadan bu şekilde anılması hem velilerimizi üzer hem öğretenlerimizi üzer. Yetmiş tane öğretmenimiz var çalışmalarını etkiler motivasyonları düşer. Bu haberle alakalı isterseniz gelin okulumuzu görün, durumu görün. Bu haberi gören öğretmenlerimiz de çok üzüldü. Öncü Medya dobra dobra haber yapan bir kurumdur. Eksiklik bizim eksikliğimiz olsa inanın aramazdım zaten. Eksikliği tamamlamak gerek, neyse onu yapmak gerek. Ama oradaki eksiklik bizim değil, o iş makinalarını biz yönetmiyoruz, planlamayı yapan biz değiliz. Sadece başvuruları yaparız, orada çalışmayı yapacak belediyenin aksaklıkları okula yansıtılması kötü olmuş.” ifadelerini kullandı.

Pes dedirten yanıt: ‘Anca sıra size geldi’

Son olarak idareciler olarak çalışmaların tamamlanması için son güne kadar mücadele verdiklerini yineleyen okul idaresi, “Belediyeye sordum, Okan Beye ‘Neden böyle oldu?’ diye, Okan Bey, ‘Anca sıra size geldi’ dedi. Biz bin 600 kişilik bir okuluz, bahçemizde Kızılay anasınıfımız var, bu çocuklar küçük nasıl gidip gelecekler? İnanın tartıştığım konuları görseniz müdürlüğü bir kenara bıraktım, bürokrasiyi falan Okan Beyle tanıdığım halde kendisiyle birbirimize girecek olduk.” dedi.   

Başkan Özlü’yü baltalayanlar yine iş başında

Öte yandan Mehmet Akif Ersoy İlkokulu’nda bitmeyen otopark yüzünden öğrenci, veli ve idareci üçgeninde yaşanan sıkıntıların asıl sorumlusunun Fen İşleri Müdürü Okan Kaltu’nun olduğunun ortaya çıkması yine Başkan Özlü’ye verilen zararı gözler önüne serdi. Özlü, bir yandan Düzce’nin yanı başındaki modern kentlerle yarışması ve hatta eşsiz projelerle önüne geçmesi için gece-gündüz çalışadursun, diğer yandan idareci olarak görevlendirdiği kişilerin yanlış kararlarıyla mücadele etmek zorunda kalıyor. A takımı olarak nitelendirilen, danışman, başkan yardımcısı ve müdürlerin halka hizmeti ön planda tutmamasının faturası kuruma ve Özlü’ye kesilirken, işbilmez idareciler ‘Salla başı al maaşı’ deyiminin karşılığı bir yönetim anlayışı sergiliyor.