Yangının ardından yaşanan atışma sonrası sürpriz gelişme… 1. OSB’de faaliyet gösteren Simbo Fabrikası ile yönetici kadrosunda yer alan Oğuz Özyiğit yol ayrımına geldi.

Özyiğit: Gerekli önlemler alınmalı

Bilindiği gibi İYİ Parti Düzce Belediye Meclis Üyesi Oğuz Özyiğit, geçtiğimiz mayıs ayında yöneticisi olduğu fabrikada çıkan yangının büyümesinden Düzce Belediyesi’ni sorumlu tutarak yönetimi eleştirmişti. Özyiğit, OSB’lerin Düzce’nin geleceği olduğunun altını çizerek, Düzce Belediyesi’nin gerekli önlemleri alması gerektiğini belirtmişti.

Özlü: Yatırımcının yerinde olsam işine derhal son verirdim

Bunun üzerine sosyal medya hesabından Özyiğit’i hedef alan Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, şu ifadeleri kullanmıştı:

“Düzce Belediye Meclisinde muhalefet partilerinden birine mensup bir meclis üyesi, OSB’de çalıştığı fabrikada dün çıkan yangınla ilgili Düzce Belediyesi yönetimini suçlamış(!). Yangınla ilgili İtfaiyenin teknik raporu ortaya çıkmadan çala kalem yapılmış bu suçlama, ancak ve ancak yangın üzerinden siyasi rant devşirmeye yönelik, gayrı ciddi bir davranış olarak değerlendirilebilir. Teknik Rapor ortaya çıkmadan suçlamalarda bulunmanın iyi niyetli bir tutum olmadığı açıktır. Sorumluluk sahibi bir genel müdürden yangında can kaybı olmaması sebebi ile Allah’a şükreden bir mesaj, yatırımcının maddi kayıplarının telafisi icin devletten yardım istemesi beklenir. Bir yangını bile siyasi emellerine fırsat olarak görebilen, çiçek böcek muhabbeti yapan bir genel müdürü yatırımcının yerinde olsam derhal görevinden alır, varsa ortaklığımı bitirirdim.”

İşte bu atışma zorunlu istifayı getirdi. Yatırımcı uzun süredir Simbo Fabrikası’nda yöneticilik yapan Oğuz Özyiğit ile artık çalışamayacağını bildirdi. Koronavirüs salgını sürecinde işten çıkarmanın yasak olduğu bilinirken, istifasını yönetime sunan Özyiğit’in 30 Haziran itibariyle fabrikadan ayrılacağı öğrenildi.