Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüsüne yönelik Türkiye'de alınan önlemler devam ediyor. Bu kapsamda, İçişleri Bakanlığı 81 il valiliğine koronavirüs konulu bir genelge göndererek, bazı yerlerin faaliyetlerinin geçici süreliğine durdurulması talimatı verdi.

Bunun üzerine Düzce'de faaliyet gösteren kafeler, geçici süreliğine kepenk indirdi. Ancak restorant ruhsatı olan işletmeler faaliyetlerine devam ediyor. Düzce'de Hastane yolu üzerinde bulunan Pastacı Bistro ve Bahçeşehir Bağlantı Yolu üzerinde hizmet veren Case Cake'in restorant işletmesine sahip olduğu öğrenilirken, gerekli hijyen ve dezenfekte önlemlerinin en üst düzeyde alınarak vatandaşlara hizmet verildiği aktarıldı. Söz konusu işletmelerin açık alanlarında ağırlanan müşterilerle yakın temastan kaçınan işletme çalışanları paket servislere daha fazla ağırlık verildiğini bildirdi.

Öte yandan yeme-içme sektörüne olan ihtiyaca dikkat çeken vatandaşlar, restorantlarda gerekli önlemler alınarak hizmet verilmesinin yerinde olduğunu belirtti.