Koronavirüs salgını ile mücadele çalışmaları ülke genelinde olduğu gibi Düzce’de de artarak devam ediyor. Halk sağlığını korumak için yeni uygulamalarla tedbirlere her geçen gün bir yenisi ekleniyor. Bu kapsamda Düzce’de Vali Cevdet Atay’ın talimatıyla “Pandemi İş Yeri Gözlemcisi” uygulaması hayata geçirildi. Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan uygulamayla kafeterya, restoran ve lokanta çalışanları, artık çalıştıkları işyerlerini gözlemci olarak denetleyecek.

Düzce Valisi Cevdet Atay’ın talimatı ile Düzce Ticaret ve Sanayi Odası ile İl Sağlık Müdürlüğü koordinesinde Düzce’de faaliyet gösteren firmaların denetlenmesi için “Pandemi İş Yeri Gözlemcileri” ekibi oluşturuldu.

Düzce’deki kafeterya, restoran ve lokantalarda görev yapan “Pandemi Gözlemcileri”, artık kendi çalıştıkları işyerlerini denetleyecek. Düzce İl Sağlık Müdürlüğü tarafından eğitimden geçen Pandemi İş Yeri Gözlemcileri’ne sertifikalarını Düzce İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz tarafından verildi.

Sertifikalarını alan “Pandemi İş Yeri Gözlemcileri” çalıştıkları işyerlerinde kurallara uymayan müşteri ve personelleri uyaracak. Uyarılara rağmen kurallar ihlal edildiğinde ise, durum Düzce Valiliği’ne bildirilecek.

Düzce Valisi Cevdet Atay: Faydasını göreceğiz

Konu ile ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Düzce Valisi Cevdet Atay, “Biliyorsunuz Pandemi İşyeri Gözlemcileri sertifikalarını aldı. Onları kısa süreli bir eğitime tabii tuttuk. Buradaki amacımız şuydu; şimdi biz bu iş yerlerini denetliyoruz. Ama denetlemediğimiz zamanda orada sanki bizim bir koordinasyon yetkilimiz gibi, orada iletişime geçeceğimiz birisi olsun. İş yerlerinde ne oluyor, bitiyor haberimiz olsun bu pandemiyle alakalı. Bu sürece zarar verecek adımların atılmasını engelleyecekler, bize haber verecekler. Bizim denetim ekiplerimiz de zamanında oraya müdahale edecek. O tarzda bir şey. İnşallah faydalı olur. Bugün (dün) de başlatıldı. Faydasını göreceğimize inanıyorum.” dedi.

Haber: Savaş ARI

ÖNCÜ HABER UYGULAMASI ANDROİD İÇİN: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.tebilisim.android.oncuhaber

ÖNCÜ HABER UYGULAMASI İOS (İPHONE) İÇİN: https://apps.apple.com/tr/app/%C3%B6nc%C3%BC-haber/id1080207561?l=tr