Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde tedavi gören bir hastanın ihmal yüzünden vücudunda yatak yaraları oluştuğu iddia edildi.

77 yaşındaki hasta 28 Nisan’da hastaneye kaldırıldı

Haber merkezimize gelerek, şikayetini dile getiren Mehmet Çelebi, babası 77 yaşındaki Mehdi Çelebi’nin alzaymır, epilepsi ve prostat hastası olduğunu ve 28 Nisan 2020 tarihinde rahatsızlanması üzerine 112 Acil Servisi Ambulansı ile Düzce Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırıldığını belirtti.

Babamızın yoğun bakımda ihmal edildiğine şahit olduk”

Babasının ilk muayenesinde koronavirüs belirtileri göstermesi üzerine pandemi yoğun bakımına alındığını ifade eden Çelebi, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Pandemi yoğun bakımına alınma esnasında bizlere yoğun bakımda 8 oda mevcut olduğu ve her odaya 1 hemşire ve 2 hekim bulunduğunu belirttiler. Kasım 2016’dan bu yana tedavileri Düzce Üniversitesi Hastanesi tarafından yapılan babamın yataklı hasta olduğu ve topuk bası yarası olduğu biliniyordu. Bu yüzden ailesi olarak 24 gün boyunca gerekli desteği vermeye hazır olduğumuzu bildirdiğimiz asistan doktorlar bu teklifimizi geri çevirdi. 24 gün boyunca pandemi yoğun bakımında kalan ve koronavirüs olmadığı tespit edilince normal servise alınan babamızın üstünü kontrol etmek amacıyla baktığımda resmen asistanlar ve hemşireler tarafından ihmal edildiğine şahit olduk.”

Vücudunda 3 ve 4. evre yatak yaraları oluştu

Hastaneye yatırıldığında sadece topuğunda yara olan babasının 24 gün sonra normal servise alındığında omuz, dirsek, sırt ve kalça, bacak ve baş bölgelerinde 3 ve 4. evre yatak yaraları oluştuğunu gördüklerini belirten Mehmet Çelebi, Düzce Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Öner Abidin  Balbay’a whatsapp üzerinden şikayete konu görüntüleri gönderip acil görüşme talebinde bulunduğunu aktardı.

Başhekim konuyla yakından ilgilendi”

Babasının pandemi yoğun bakımından ihmal mağduru olduğunu belirten oğul Mehmet Çelebi, açıklamalarına şöyle devam etti: “Sayın Balbay ile konu ile ilgili yakından ilgilendi. Uzman hekimlerle telefon görüşmesi sağlayıp hastamızın gerekli bakım ve temizliğinin yapılmasını sağladı. Lâkin bu müdahale çok önceden yapılsaydı hastamız acı ve sızı içerisinde kalmayacaktı. Ayrıca pansuman ve diğer medikal sarf malzemeleri hastanede hemen hemen bulunmadığından dolayı bizzat bizler tarafımızdan bugüne kadar temin edilerek, 3 bin 300 TL ek masraf yapıldı. Hastamız halen Düzce Üniversitesi Hastanesi Dahiliye 2 Servisi’nde tedavi görüyor.”

Başhekim Balbay’dan Öncü Haber’e açıklama

Öte yandan konu hakkında görüştüğümüz Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Öner Abidin Balbay, hastaya gerekli tüm tedavilerin uygulandığına işaret ederek, “Hasta yatalak olduğu için bu yaralar oluşabiliyor. Hasta pandemi sürecinde acile gelmişti. Covid şüphesi ile yoğun bakım yatağı sıkıntısı nedeniyle sevk edilecek iken bana ulaşmıştı yardımcı olarak yatışını sağlamıştım. Sonrasında bizzat servise gidip hastayı ziyaret etmiştim. Takip eden doktora sordum. Dermatoloji ve cerrahi ile konsültasyon ile yara temizliği yapılmış. Bu tür şikayetleri inanın ciddiye alıyor, yardımcı olmaya çalışıyorum. Pandemi yoğun bakımında olası bulaştırıcılık riski nedeniyle Sağlık Bakanlığı’nın ziyaret yasaklaması nedeniyle refakatçi alamıyoruz. Gerekli testlerden sonra Covid olmadığı netleşince normal servise alındı. Dolayısıyla refakatçisini yanına alabildik. Aile bize her ulaştığında mutlaka yardımcı olmaya çalıştık.”