Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün ‘Düzce İli Sağlık ve Spor Turizmi Strateji Raporu’ projesi Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’ndan destek almaya hak kazandı. 2022 Yılı Teknik Destek Programı’ndan yararlanacak olan proje için MARKA’nın Kocaeli’ndeki merkez binasında imza töreni düzenlendi. Törende İl Kültür ve Turizm Müdürü Sabahattin Parlak, Düzce adına imzayı attı.

Kentin sağlık ve spor turizmi cazibesi arttırılacak

Konuya dair müdürlükten yapılan açıklamada projeyle Düzce’nin sağlık ve spor turizmi açısından cazibesinin arttırılması hedeflendiği kaydedildi. Bu iki konuda kentin potansiyelinin ortaya konulacağı projede öncelikli yatırım alanlarının ortaya konulması, mevcut durumun ve karşılaşılan problemlerin belirlenmesi ve bu alanlara yönelik alınabilecek tedbirler ve çözüm önerilerinin sunulması gibi aşamaları içerdiği belirtildi.

Projeyi hazırlayanların işi zor

Öte yandan Düzce’de sağlık alanında en hayati sorunda bile şifa peşinde il dışındaki hastanelere gitmek zorunda kaldıkları; ekipman, doktor ve uzmanlık alanı eksiklikleriyle boğuşan sağlık sistemi ve bırakın modern bir stadyumu amatör spor kulüplerinin bile maçlarını oynayacakları alan bulmakta zorlandığı spor tesisi eksikliği ‘Projeyi hazırlayanların işi zor’ dedirtti. Düzce’ye halen eski yöntemlerle turist çekilmeye çalışılırken çeşitlenen turizm algısına ayak uydurulmasına yönelik bu hamle kentin geleceği adına olumlu bir adım olarak kaydedildi.

Önce Düzceliler’in Düzce’de tedavi olabilmesi sağlanmalı

Sağlık turizmi medikal turizm kadar termal tesisleri ve geleneksel ve tamamlayıcı tıp uygulamalarını da içeriyor. Bu alanda başarılı olunabilmesi için öncelikle Düzceliler’in çevre illere şifa yolculuğuna çıkmasını önleyecek adımların atılması gerekiyor. 

Turizmde yeni rota

Spor turizmi alanındaysa son yıllarda yapılan yatırımlarla Antalya, Afyonkarahisar gibi şehirlerle birlikte komşumuz Bolu spor kulüplerinin kamp üssü haline gelirken yatırımlarla şehirlere kazandırılan sahaları ve kamp tesisleri göz kamaştırıyor. Her yıl binlerce futbolcunun kamp yaptığı kent hem tanıtımını yapıyor hem de turizm geliri elde ediyor.

Bolu dünya takımlarını ağırlıyor, Düzce seyrediyor

Doğası ve coğrafi yapısıyla her türlü spora elverişli olan Düzce’nin yapılacak yatırımlarla sadece Türkiye’de değil dünya çapında bir spor kulüpleri için kamp merkezi olabileceği belirtiliyor. Hemen yanı başımızdaki Bolu, spor turizmindeki ününü dünyaya duyurmaya başlamışken Düzce’de henüz bir modern spor kompleksinin bile olmayışıysa düşündürüyor.