2017 yılında Düzce’de hizmete giren ve aynı zamanda 1 milyon 700 bin liraya mal olan Nostaljik Tramvayın faaliyetine 2019 yılında son verilmişti. Tramvaydan geriye kalan ve tehlike arz eden tramvay yolun akıbetinin ne olacağı da Düzceliler tarafından merak konusu olmuştu.  Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü ise bu konuya çözüm getirerek yeniden düzenleme yapılacağını ve orada bisiklet yolunun faaliyete gireceğini açıklamıştı. Düzce Belediyesi İstanbul Caddesi’nin yeniden düzenlenmesi için çalışmalara başladı.



Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün geçtiğimiz günlerde duyurduğu İstanbul Caddesi’nin yeniden düzenlenmesi projesi kapsamında ilk adım atıldı.
Fen İşleri Müdürlüğü bünyesinde kurulan özel ekip ile 15 Temmuz Şehitler Parkı’nda bulunan Tramvay hangarı önünden itibaren rayların sökülme işlemi başladı.

“Kullanım dışı raylar kaldırılıyor”
Cadde için hazırlanan yeni projede Doğu-Batı yönünde araç parkı, trafik akışı ve bisiklet yolu olarak tasarlanan çalışmalar kapsamında ilk olarak kullanım dışı kalan raylar kaldırılıyor.



“Çalışmalar başladı”
Konu hakkında yapılan açıklamada cadde üzerine yapılan yatırımın ihtiyacı karşılamadığının tespit edildiği belirtilerek şu ifadelere yer verildi:
“İstanbul Caddesi üzerinde kurulan tramvay hattı ve ekipmanlarının kullanım dışı kalması sebebiyle, cadde üzerindeki işleyiş için hazırlanan yeni proje kapsamında Doğu-Batı yönünde bir şerit araç parkı, bir şerit araç trafik akışı ve bir şerit de bisiklet kullanıcılarını tahsis olacak şekilde yeniden düzenlenecektir. Bu kapsamda başlatılan çalışmalar ile tramvay hattı için döşenen rayların söküm işlemi hangar mevkiinden başlatılmıştır. Değerli kamuoyunun bilgilerine sunarız.”

HABER: H. DURNA