Düzcelileri canından bezdiren susuzluk sorunu artık had safhaya ulaştı. Düzceliler susuzluk nedeniyle isyan ederken Düzce Belediyesi sorunun çözümü için kolları sıvadı.  Beyköy’de 700 metrelik geçici bir boru hattı ve su pompası inşaası 3-4 gün içinde bitirilecek.

Proje sayesinde arıtma tesislerine ilave su pompalanması sağlanacak. Öte yandan bu süreçte su problemini hafifletmek amacıyla Düzce Belediyesi ile Beyköy, Boğaziçi, Akçakoca ve Gölyaka belediyelerinden istenen su tankeri ve itfaiye araçlarıyla su taşımaya başladı.

Beyköy Beldesi Beytepe Mahallesi sınırları içinde bulunan su arıtma tesislerine yaklaşık bir kilometre uzaklıkta olan Değirmenbaşı Mahallesi’ndeki dereden boru yardımıyla araçlara doldurulan su arıtma tesislerine getirilerek temizlenmek üzere havuzlara boşaltılıyor.

Havuzlarda temizlenen sular da Düzce’deki evlere pompalanıyor.

SU TAKVİYESİ 24 SAAT DEVAM EDİYOR

Çalışmaların devam ettiği süre boyunca 24 saat çalışma esasına göre itfaiye ve tankerlerin Düzce Belediyesi Su Arıtma Tesislerine su takviyesinin devam edeceği öğrenildi. Ekiplerin çalışmaları gece gündüz devam ediyor.

KALICI ÇÖZÜM İÇİN NACİ AĞBAL İLE GÖRÜŞÜLDÜ

Geçici çözüm için kolları sıvayan belediye bir yandan da kalıcı çözüm için çalışıyor. Düzce’deki su sorununun kalıcı bir çözüme kavuşturulması için Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal ile bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşme sonucunda DSİ yatırım programı kapsamında Düzce içme suyu projesi için 100 milyon liralık destek alınacak.

HABER: Mehmet GÜNESEN