Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü liderliğinde Düzce’de değişim ve dönüşüm devam ediyor. Bir yandan Düzce’nin modern bir kent görüntüsüne bürünmesi için vatandaşların nefes alacağı alanların yapımı ve düzenlemesine hızla devam edilirken, kronikleşmiş problemlerin çözülmesi için de adımlar bir bir atılıyor.

Yaz başlarken ve kontrollü normalleşme döneminde ikinci aşama başlarken “Halkın olanı, halka açtık” sloganıyla geçtiğimiz yıl temmuz ayında İnönü ve Avni Akyol parklarının bulunduğu alanda inşasına başlanan Millet Bahçesi 1. Etabı’nda mutlu sona çok az kaldı. Bu ayın sonuna kadar Düzceliler’in hizmetine açılacak olan millet bahçesiyle Düzce modern bir yaşam alanı kazanacak. İçerisinde bulunan oturma alanları, millet kıraathanesi ve  yürüyüş parkuru ile Düzceliler nefes alacak.

Düzce’nin kalbi konumunda olan İstanbul Caddesi’nin de Düzce’ye yakışan ve kentle özdeşleşecek kalıcı, modern ve güzel bir görüntüye kavuşması için de çalışmalara nisan ayında başlandı. Alt yapı çalışmaları kısa sürede tamamlanan caddede artık ikinci aşamaya geçildi.

“Düzce benim evim” şiarıyla kentin hak ettiği konuma gelmesi için çalışmalarını sürdüren Başkan Özlü, kentte yaşanacak değişimi merakla bekleyen Düzceliler’e, “Hangi projemizin tamamlanmasını merakla bekliyorsunuz?” diye sorarak İstanbul Caddesi ve Millet Bahçesi seçeneklerini sundu.

Düzceliler’in düşüncesine verdiği önemle bilinen Özlü’nün anketine 1.374 kişi katılırken, ankete katılanların tercihi yüzde 67.5’i Milet Bahçesi, yüzde 32.5 ile İstanbul Caddesi oldu.  Bazı Düzceliler ise her iki projeyi de merakla beklediklerini yorumlarda Başkan Özlü’ye iletti.

HABER: Mehmet GÜNESEN