Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Düzce’de görev yapan basın mensuplarıyla iftar yemeğinde bir araya geldi. Mutfak Sanatları Merkezi’nde yenilen iftar yemeğinin ardından açıklamalarda bulunan Başkan Özlü, “Düzce’de büyük bir dönüşüm gerçekleştiriyoruz. Ortaya koyduğumuz projeler tek tek hayata geçiyor.” dedi. 

‘Ekonomik durum bizleri de etkiliyor’

Devam eden ekonomik bunalıma dikkat çeken Başkan Özlü, “Türkiye’de bir ekonomik dalgalanma var. Özellikle petrol fiyatlarının çok sık değişmesi bizleri de etkiliyor. Ancak şunu söylemek isterim ki bununla Türkiye’de daha önce meydana gelen krizler arasında farklılık var. 1994’te ve 2001’de dünyada bir kriz yoktu ama Türkiye’de vardı. Bunlar yerel olarak Türkiye’nin krizleriydi. Bugün karşılaştığımız ekonomik kriz tüm dünyada var.” diye konuştu.

‘Millet Bahçesi 2. Etabı başlıyor, kültür sokağı olacak’

Yeni pazaryeri, Cedidiye Meydan Projesi ve Eski Sanayi Dönüşümü projelerinin devam ettiğini hatırlatan Özlü, “Düzce’nin çevresinin değiştiğini hep beraber göreceğiz. Yine Millet Bahçesi 2. Etap Projesi’ne de stadyumla başladık. 1. Etap ile 2. Etap arasında bir sokak olacak. Burası da inşallah kültür ve sanat sokağı olacak. Düzce’de gerçekten güzel şeyler oluyor.” ifadelerini kullandı.

‘Bugüne kadar yaptığımız projeler hep beğenildi’

Bugüne kadar hayata geçen projelerin bundan sonrakilerin referansı olduğunu vurgulayan Özlü, “Biten, devam eden ve başlayacak olduğumuz işler var. Örneğin Millet Bahçesi. Bugüne kadar iyi olmadı diyen yok. Herkes teşekkür etti. Mutfak Sanatları Merkezi de herkesin beğendiği bir proje oldu. Başladığımızda birtakım insanlar bizi şikâyet ettiler ve bizim arkadaşlarımız savunma vermek zorunda kaldılar. Baktığınızda Düzce Kasrı mı yoksa bu hali mi daha güzel?” diye sordu.

‘Yeni itfaiye binası mayısta açılacak’

Çoban’da bölgenin en iyisi olma hedefiyle başlanılan ve inşaatında sonuna yaklaşılan yeni itfaiye binasıyla ilgili de ilk kez tarih veren Başkan Özlü, “İtfaiye araçlarımız tamamını yeniledik. Binamız da mayıs ayı sonunda hizmete girecek. Her noktaya 7 dakikada ulaşılabilecek.” cümlelerini kullandı.

Cedidiye için iki kriter ışığında yeni çalışma

Geçtiğimiz ay meydandaki yapıların yıkımıyla başlanan Cedidiye Meydan Projesi için alanın yapılaşmaya kapatılmasıyla ilgili bir soruya da yanıt veren Başkan Özlü, hem özel mülkiyete saygılı hem de halkın taleplerini dikkate alan bir çalışma içine giriştiklerini açıkladı. Özlü, “Burası meydana şeklinde kalsın diye bana da mesajlar ve videolar geliyor. Ama biz buradaki insanların mülkiyet haklarına saygılı olacağız. Buraya yakışan ve yapılabilecek en güzel projeyi yapacağız. İlave bir çözüm üretebilir miyiz diye bir çalışma yapıyoruz. Burada iki kriter önemli. Birincisi özel mülkiyeti koruyacağız. İkincisiyse Düzceliler’in taleplerini de dikkate alan bir düzenleme yapacağız.” dedi.

‘Korugöl’de proje devam ediyor’

Adı Korugöl olarak değiştirilerek ocak ayında Türkiye Seyahat Acenteları Birliği (TÜRSAB) ile protokol imzalanarak turizme kazandırılması için süreç başlatılan Kaynaşlı’daki Kurugöl’deki son durumla ilgili de bilgi veren Özlü, “TÜRSAB ile bir sözleşme imzaladık. Onlar oraya yatırım yapacak. Biz onun yolunu suyunu, elektriğini getireceğiz. Su işlemleri tamamlandı. Yine içeride bir yol yapımı var. Orası Düzce’ye en yakın harika bir yer olacak. Projesinde ahşap bungalov evler ve çadırlar olacak. Proje devam ediyor.” diye konuştu.

‘Talep gelirse brifing veririm’

Başkan Özlü başta muhalefet partilerinin temsilcileri olmak üzere siyasi parti il başkanlarına yönelik bilgilendirme toplantısı isteğine de yeşil ışık yaktı. Bu tip toplantıların düzenlendiğini ve talep gelmesi halinde yine düzenleneceğini belirten Özlü, “Bundan iki ay önce MSM’de bir toplantı tertip edip il başkanlarına belediye eliyle yürütülen projelerle ilgili brifing verdik.  Yaklaşık 2 saat süren bir toplantı oldu. Sorularını yanıtladık. Hatta bazı siyasi parti il başkanları özel görüşmek istediler. Görüştük. Talep gelirse hay hay neden olmasın? Ben onlarla her zaman görüşmek isterim.” ifadelerini kullandı.