Düzce’de binlerce aileyi ilgilendiren sosyal yardım ödemeleri sürüyor. Toplamda 3 fazdan oluşan nakdi destek ödemelerinde ilk faz ödemeleri 1-5 Nisan 2020 tarihleri arasında yapılmıştı. 19 Nisan 2020 tarihi itibariyle faz 2 ödemeleri tamamlanmıştı. Sosyal yardım ödemelerinde 3. faz için ise başvurular başladı.

Düzce PTT Merkez Şubesi Müdürü Hakan Hoşgör, Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi kapsamında Düzce’de yüzlerce haneye yapılacak 3 faz 1.000'er TL nakdi destek ödemeleri ile ilgili başvuru sürecinin başladığını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi kapsamında, ilk desteğin, Düzce genelinde düzenli sosyal yardım alan binlerce haneye 1-5 Nisan 2020 tarihleri arasında yapıldığını anımsatan Hoşgör, “Koronavirüsle mücadele kapsamında vatandaşlarımızı desteklemek için oluşturduğumuz Sosyal Destek Programımız 3 fazdan oluşuyor. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımızla sahada ihtiyaç sahibi olarak belirlediğimiz binlerce haneye faz 2 kapsamında 1.000 TL nakdi yardım yaptık. 3 Faz ödemelerle ilgili başvuru süreci de başladı. Sosyal yardım parası almak isteyen ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız e-devlet sistemi üzerinden başvuru yapabilirler.” dedi

“Binlerce aileye kapılarında ödeme yaptık”

Sosyal mesafe kuralı kapsamında PTT Şubelerinin önünde yoğunluk oluşmaması ve sokağa çıkmaları yasaklanan yaşlı vatandaşlara evlerinde ödeme yapıldığını hatırlatan Hoşgör, “PTT Şubeleri olarak 112 Vefa Destek Grubu’nda yer aldık. Bu kapsamda PTT önlerinde yoğunluk oluşmaması ve sokağa çıkması yasaklanan 65 yaş ve üstü vatandaşlara evlerinde ödeme yaptık. Bunun dışında binlerce aileye bugüne kadar 7 bin adet maske dağıtımında bulunduk. Biz PTT olarak, koronavirüs salgını ile ilgili mücadelede üzerimize düşen görevi yapıyoruz.” diye konuştu.