COVİD-19 nedeniyle tedbir ve kısıtlamalarla geçen 2 yılın ardından coşkusuyla geçen Ramazan’da, bir süredir devam eden ekonomik bunalım ise vatandaşları zorladı.

İftar ve sahur sofralarının olmazsa olmazı Ramazan pidesi başta olmak üzere neredeyse her ürüne gelen zamlar özellikle dar gelirlinin belini büktü. Öyle ki fitre miktarında bile yüzde 43 artışa gidilerek 40 TL’ye yükseltildi.

Devlet elini bir an olsun çekmedi

Bu zor günlerde devlet vatandaşının elini bir an olsun bırakmadı. Vatandaşların Ramazan’ı huzur içinde geçirmesi için devletin her birimi seferber oldu.

Düzce Valisi Cevdet Atay’ın talimatıyla seferberlik ruhuyla çalışmalarını sürdüren Düzce Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Ramazan boyunca yapılan yardımları paylaştı.

Yüzlerce haneye ulaşıldı

Buna göre Düzce’nin 254 bin nüfusuyla en kalabalık ilçesi olan Merkez’de ihtiyaç sahiplerini tek tek tespit eden vakıf görevlileri bin 708 haneye toplam 722 bin TL nakdi yardım, bin 800 haneye gıda kolisi, 520 haneye giyim yardımı, 350 haneye alışveriş çeki ulaştırdı.

Toplam sosyal yardım 8 milyona yanaştı

Düşkünün elinden tutan vakfın düzenli yardımlarla birlikte Ramazan faaliyetlerinin toplam büyüklüğü 7 milyon 782 bin TL’yi gördü. Bu sayede biraz olsun ferahlayan ailelerin yüzü güldü.