Girişimciliğin her yönüyle ele alındığı “Sosyal Girişimcilik Zirvesi” Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Düzce İl Genç Girişimciler Kurulu tarafından düzenlenen programa Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Celal Kasapoğlu, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Düzce İl Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ahmet Serdar Erdem, STK üyeleri, 18 farklı ülkeden gelen genç girişimciler de katılım sağladı.



“Düzcemizin tanıtımını her platformda yapmak istiyoruz”


Programın açılış konuşmasını Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Düzce İl Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ahmet Serdar Erdem yaptı. Erdem konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Yaklaşık 4,5 ay önce bu göreve gelmiştik. Göreve geldiğimiz tarihten itibaren öncelikli hedef olarak kendimize ilimizdeki genç girişimciliğin önünü açma noktasında destek olmak yeni ve doğru iş sağlığını tespit edip, gerekli yönlendirmeleri yapmayı kendimize görev edinmiştik. Düzce’mizin tanıtımını mümkün olan her platformda yapmak Düzce’mizin faydasına yerel ve ulusal politikalar geliştirmekte bu hedeflerimizin arasındaydı. Düzce’yi seven genç girişimciler olarak birbirimizi tanımak, Düzce’yi tanımak, ilişkilerimizi geliştirmek ve daha sağlam temeller üzerine oturan bir ekip olabilmeyi arzu ettik.  Sayın İsmail Hilmi Bey’e böyle bir organizasyonu Düzce’de yapmamıza vesile olduğu için teşekkür ediyorum.”

Sosyal Girişimci olan İsmail Hilmi Adıgüzel ise sosyal girişimciliğin ne olduğunu ve sosyal girişimcilik alanında çeşitli ülkelerde yapılan örneklerin yer aldığı sunum gerçekleştirdi.



“Benzer örnekleri Düzce’den de çıkarabiliriz”

Adıgüzel’in sunumunun ardından kürsüye gelen Düzce Belediye Başkanı Yardımcısı Celal Kasapoğlu, Düzce’de de bu tür girişimlere eğilim olabileceğine işaret etti. Kasapoğlu, şunları kaydetti:

“Bizim günlük hayatımız içinde sahip olduğumuz ticari faaliyetlerimizin sosyal faaliyetlerimizin biraz daha dünyadaki farklı örneklerini ve nasıl işlendiğini detaylı bir şekilde görmüş oluyoruz. Sunumda gösterilen örnekten sonra benim aklımda şöyle bir düşünce oluştu. Yaptığı ticareti sadece kendi menfaatleri doğrultusunda yapmak istemeyen, kazandığını aslında toplumun tamamıyla paylaşma amacıyla ortaya çıkan girişimcilerin ne kadar başarılı olduğunu aslında görmüş olduk. İnşallah benzer örnekleri Düzce’den de çıkarabiliriz.”



“Düzce’de işsizlik sorunumuz yok tembellik sorunumuz var”


Kasapoğlu’nun konuşması ardından sahneye davet edilen Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Çakar, “Düzce’de işsizlik sorunumuz yok tembellik sorunumuz var” diyerek şu ifadelerde bulundu:

“Artık kar amacı güden kuruluşlar sosyal sorumluluk faaliyetlerini sosyal girişimcilik kavramı üzerinden hayata geçiriyorlar. Benim şöyle bir tespitim var; Bizim Düzce olarak bir işsizlik sorunumuz yok bir tembellik sorunumuz var. O yüzden bu tembellik sorununa yönelik çözüm bulmamız lazım. Fındık toplamak için Suriyeliler’i, inşaat yapmak için Afganlar’ı, yaşlılarımıza bakmak için de Özbekler’i bekliyorsak bizim işsizlik değil tembellik sorunumuz var demektir. Günlük 100-150 liralık bir kazancı beğenmeyip kahve köşelerinde oturan gençlerimiz varsa, 2 yıllık yaşlı bakım mezunlarımız yaşlılara bakmak yerine huzurevlerinde masa başında oturacakları bir iş arayışı içerisindeyse bizim işsizlik sorunumuz yok demektir. Önemli olan ekmeğini kazanmak ve meslek sahibi olmak. Bunun da yolu popüler kültürden geçiyor maalesef.”

Kürsü konuşmalarının ardından zirve, alanında uzman isimlerin sunumlarıyla devam etti.

Haber: H. DURNA