Düzce’de yine artış eğiliminde olan koronavirüs salgını hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Aşı seferberliğine yeterince destek verilmemesi virüsün yine her yerde kol gezmesine yol açıyor. Geride kalan hafta adeta vaka patlaması yaşanan kentteki kötü gidişat, tabloya da yansıdı.  

Son iki günde yoğun bakımda tedavi gören 2 hastanın daha yaşamdan kopması ile toplam vefat sayısı 222’ye yükseldi. 1.5 yılda 50 bin 56 kişinin virüse yakalandığı Düzce’de aktif hasta sayısı 3 bin 279 olarak kayıtlardaki yerini aldı. Düzce Atatürk Devlet Hastanesi ve Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nin pandemi yoğun bakım servislerinde 35 hastanın tedavi görürken, bu hastalardan 15’inin entübe olduğu öğrenildi.

Günlük PCR testi pozitif çıkan ortalama 240 kişi nedeniyle Türkiye sıralamasında ilk 3’e yerleşen Düzce’de acilen durumun kontrol altına alınması gerekiyor.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadelede ikinci doz aşılamada yüzde 66.9 ile sarı bölgede yer alan kentte, ilginin az olması yüzünden aşılama çalışmaları yavaş ilerliyor. Sağlık çalışanları vatandaşları salgından korumak için gece gündüz demeden mücadele verirken, sırası geldiği hale aşı yaptırmayanların da artık mücadeleye katkı sağlaması bekleniyor. Aşılama takvimine dahil edilen tek bir vatandaşın bile aşısız kalmaması için mahalle mahalle, köy köy gezen sağlıkçıların toplum sağlığını korumak için gösterdiği çabanın karşılıksız bırakılmamasının yolu ise aşıdan geçiyor.