Düzce İl Müftülüğü tarafından düzenlenen “Sabah Namazı Buluşması” programlarına bir yenisi daha eklendi. “Her ayın ilk cumartesi günü ailece sabah namazında buluşuyoruz” sloganı ile başlatılan Sabah Namazı Buluşmaları’nın mart programı bugün gerçekleştirildi.

Cedidiye Camii’nde gerçekleşen programa vatandaşların ilgisi yoğundu. İl Müftüsü Rüstem Can’ın katılımı ile gerçekleşen programda, sabah ezanının ardından cami din görevlileri tarafından Yasin-i Şerif okundu. Kılınan sabah namazının ardından tüm cemaatin katılımı ile tesbihat, tekbir ve tehliller, cami cemaatinin coşkulu iştirakiyle ifa edildi.

Tesbihatın ardından program, İl Müftüsü Rüstem Can, Müslümanın kendisine nimet veren rabbine karşı hayâ sahibi olduğuna dikkat çekerek, Selman El Farisi (r.a)’ın Efendimiz (s.a.v)’den rivayet ettiği, “Allah (cc) cömerttir, hayâ sahibidir. Bir kulu kendisine elini açtığı zaman elini geriye boş döndürmekten hayâ eder.” Hadis-i Şerif’ini okudu.

Can, “Kardeşlerim Müslüman hayâ sahibidir. Özellikle rabbine karşı hayâ sahibidir. Her an kendini gözeten, içine dışına hâkim olan Mevla’ya layıkıyla nasıl kul olurum diye tir tir titremeli” ifadelerinde bulundu. Ardından eller semaya kaldırılarak dualar edildi.

Program sonrasında katılımcılara, cami avlusunda Düzce Belediyesi sabah kahvaltısı ikramında bulunuldu.