Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Düzce için kuvvetli sağanak yağış uyarısında bulundu. Akşam saatlerinde başlayan sağanak yağış kent genelinde etkili oldu. Vatandaşlar yağmura hazırlıksız yakalandı.

Yapılan uyarıda sel, su baskını, dolu yağışı, yıldırım gibi etkenlere de dikkat çekildi. Yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar, dükkânların önündeki gölgeliklere sığındı.

Bazı vatandaşlar ise yağışı buldukları karton ve naylonlarla atlatmaya çalıştı. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgilere göre sağanak yağış 30 Eylül Çarşamba günü öğlen saatlerine kadar etkisini sürdürmesi bekleniyor.

Düzce’de şimşekler geceyi aydınlattı

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nden yapılan uyarı ile birlikte Düzce’de etkisini gösteren sağanak yağış ile birlikte çakan şimşekler geceyi aydınlatarak görsel şölen oluşturdu.

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü Düzce ve birçok şehir için yaptığı sağanak yağış uyarı sonrasında Düzce’de sağanak yağış etkisini gösterdi. Sağanak ile birlikte yer yer çakan şimşekler görsel şölen oluştururken geceyi adeta gündüze çevirdi. Gecenin karanlığını aydınlatan şimşekler objektiflere de yansıdır. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre saat 20.00 ila 22.45 saatleri arasında Düzce il genelinde toplamda 178 şimşek ve yıldırımın tespit edildiği öğrenildi.

(İHA)

ÖNCÜ HABER UYGULAMASI ANDROİD İÇİN: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.tebilisim.android.oncuhaber

ÖNCÜ HABER UYGULAMASI İOS (İPHONE) İÇİN: https://apps.apple.com/tr/app/%C3%B6nc%C3%BC-haber/id1080207561?l=tr