Düzce Belediyesi’nin hem vatandaşlara bisiklet kullanma alışkanlığı kazandırarak sağlıklı yaşamı teşvik edecek hem de trafik yükünü hafifleterek hava kirliliğini azaltacak olan olan Paylaşımlı Bisiklet Sistemi Projesinde sona gelindi. Düzce belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, DÜBİS projesi kapsamında 300 adet akıllı bisiklet, 200 adet elektrikli akıllı scooter ve 7 adet şarj üniteli büfenin kurulumuna yönelik çalışmaların kısa süre içerisinde tamamlanacağını söyledi.

“MODERN BİR ULAŞIM AĞI KURDUK”

Bisiklet, scooter ve büfelerin 10 yıl süre ile çalıştırılmasına yönelik ihaleyi Ocak ayı içerisinde tamamladıklarını belirten Başkan Özlü, “Geçtiğimiz günlerde şarj üniteleri ve büfelerin kurulumları ilgili firma tarafından başlatıldı. Bu çalışmalar kısa sürede de tamamlanacak. Ulaşım sistemimizle entegre şekilde modern bir ulaşım ağı kurduk.” dedi.

“DİĞER ŞEHİRLERDEN UYGUN OLACAK”

Kiralama ücretlerine ilişkin diğer şehirlere nazaran daha uygun bir fiyat politikası belirleyeceklerini kaydeden Özlü, “Bu kapsamda diğer şehirlerdeki bisiklet kiralama sistemlerinin çok daha altında bir rakamla ücretlendirme yoluna gidilecek. Abonmanlık sistemi aynı zamanda bekleme süresinde de 10’da 1 oranda ücret işletilmesi sağlanacak. Bu sayede vatandaşımızın zamanının ve parasının etkin yönetilmesine katkı sağlamış olacağız.” diye konuştu.

“KARAYOLLARINDA KULLANIMI YASAK”

Scooterların yönetmelik gereği karayollarında kullanılmayacağını belirten özlü, “İlimizde faaliyet gösteren Volta Motor Fabrikasında üretilen 200 adet scooter ise yeni yönetmelik gereği karayollarında kullanılamayacak. Daraltılmış alanlarda kullanılabilecek ve 50 kilometre hızı geçemeyecek. Bisiklet ve scooterlar kısa sürede vatandaşın hizmetine sunulmuş olacak” ifadelerini kullandı.

BÜFELERDE NELER SATILACAK?

Kamuoyunda büfelerin içeriklerine yönelik bilgi kirliliğinin olduğuna da değinen Başkan Özlü, “Vatandaşlarımızın rahatlıkla ulaşabilecekleri bölgelere konumlandırılmaya başlanan 7 adet büfede sıcak ve soğuk kahve çeşitleri, vitamin içecekleri ve pasta satışı yapılacak. Bunun haricinde ürün satışı olmayacak” şeklinde konuştu.