Düzce basının amiral gemisi Öncü TV’nin 28’inci kuruluş yıldönümü nedeniyle kutlama mesajları ve ziyaretler devam ediyor. Öncü Medya Kurumuna misafir olan Kaynaşlı Belediye Başkanı Birol Şahin, Öncü TV’nin 28’inci yıldönümünü Öncü Medya Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal ve Manşet Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Canan Üstüner ile birlikte pasta keserek kutladı.

“Öncü TV büyük ses getiriyor”

Öncü Televizyonunun Düzce kamuoyunda büyük ses getirdiğinin altını çizen Şahin, 01:35 – “Öncü TV’nin 28. Yıldönümünü canı gönülden kutluyorum, tebrik ediyorum. Öncü Televizyonu hem bizim Refah Partisi’nde, hem Fazilet Partisi’nde, hem AK Parti’de, hem de Belediye Başkanlığı’nda bize gerçekten büyük katkısı oldu. Bizim işimizi, sesimize halka ulaştırmada çok büyük bir etkisi var. Öncü Televizyonu tabii Düzce’de büyük bir ses getiriyor, büyük bir etkisi var. Yani Düzce Basınının bir amiral gemisi. Güzel çalışmalar yapıyorsunuz, halkımızın sıkıntılarını, dertlerini, problemlerini çözüm noktası ile ortaya koyuyorsunuz. Tabii bu sıkıntıların giderilmesinde büyük katkısı var. Bu sıkıntıları dile getirdiğiniz zaman, bazen yanlış anlaşılabilir, ama Öncü Televizyonu’nun buradaki niyeti Düzce’nin gelişmesi ve kalkınması. Bu anlamda da siz üzerinize düşen görevi yapıyorsunuz. Bu nedenle başta Öncü Televizyonu Yönetim Kurulu Başkanı Aleyna Mübarek Türkseven başta olmak üzere, diğer çalışan tüm kardeşlerimizin 28. Yıldönümünü kutluyorum. İnşallah daha nice uzun yıllar Düzce’ye hizmet edersiniz. Güzel programlar yapıyorsunuz, zaman zaman bizleri de bu programlara davet ediyorsunuz hem ulusalda, hem de yerelde güzel ses getiriyor” diye konuştu.

“Katı atık tesisi Düzce’nin çöp sorununu yüzde 80 çözdü”

Hecinler Köyü’nde kurulan Katı Atık Depolama tesisinin Düzce’nin çöp sorununun yüzde 80’ini çözdüğünü ifade eden Şahin, “BİZ Kaynaşlı’dan çöplerimizi, 35 Kilometre uzaklıktaki, düzenli çöp depolama alanına taşıyoruz. Şu anda baktığınız zaman problem yüzde 80 çözülmüş durumda. Yani eskisi gibi vahşi depolama yok. Tabii tam çözülmüş değil, ama Kaynaşlı’da çöp taşımak için büyük dorseli araçlar ayarladık ve küçük bir istasyon yaptık. Orada küçük araçlar o büyük dorseye çöpleri boşaltacaklar ve günde 6-7 sefer yapmaktansa bir sefer veya 2 seferle iş çözülmüş olacak. Yani burada amaç çevre kirliliğini önlemek. Bu Hecinler’deki tesis çok güzel oldu. Tabii burada sistem en kötü 1 senede oturmuş olur, ondan sonra da bir sıkıntı bir problem yaşanmaz” şeklinde konuştu.  

“Atık su artıma tesisi Düzce’de büyük bir eksiklik”

Atık su arıtma tesisinin Düzce’de büyük bir eksiklik olduğunu dile getiren Şahin, 03:58 – “Aslında bu atık su tesislerinin yapılması 5-6 seneden beri gündemde. Hatta ihale yapılacak, ihale aşamasına gelindi dediler, ama bu bir türlü faaliyete geçmedi. Aslında bu önemli ve büyük bir eksiklik. Zaten İSKİ bunu yapmak durumunda. Çünkü bizim Melen Suyunu kullanıyor, biz bu havza içerisindeyiz. Bizim İSKİ ile yaptığımız görüşmelerde, bu sorunun bu yıl içerisinde çözüleceği ve başlanacağı söylendi. Aslında Kaynaşlı’ya bir atık su tesisi inşaatı yapılacaktı, ama belirli maliyetlerden kaçınmak için bu Düzce’de belirli noktalara yapılacak. Bu sorunun bu yıl veya önümüzdeki yıl tamamen ortadan kalkacak diye düşünüyorum” açıklamalarında bulundu.

HABER: Savaş ARI