Amerikalı bir yatırımcı Düzce fındığı hakkında daha detaylı bilgiler almak üzere Düzce’de üretim yapan Aycan Entegre Tesisleri’ni ziyaret etti.

Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu ve Düzce TSO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin ile AK Partili Düzce eski Milletvekili Fevai Arslan’ın hazır bulunduğu ziyarette Düzce fındığı, işlenme süreçleri ve son ürünler hakkında Amerikalı iş insanına bilgiler verildi.

“Düzce fındığını Amerikalı tüketicilerle buluşturacağız”

Toplantının sonunda farklı tedarikçilerden temin edilen Düzce fındığı Amerikalı iş insanına teslim edildi. Amerikalı yatırımcı Düzce fındığı konusunda yapmış oldukları incelemelerden memnun kaldıklarını ve Düzce fındığını Amerikalı tüketicilerle buluşturacaklarını ifade etti.

Konuyla ilgili açıklama yapan Düzce TSO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin, ilimizin kalkınması ve bölgemizin en önemli geçim kaynaklarından biri olan fındığın uluslar arası pazarlara açılması amacıyla hem şirketler nezdinde hem de oda olarak çalışmalar devam ettiklerini ifade etti. Şahin, Amerika’nın  her alanda büyük bir tüketim pazarı olduğuna işaret ederek, Düzce fındığının Amerikalı tüketiciler tarafından tercih edilmesi durumunda bunun ülkemiz fındık üretimini ve üreticileri olumlu yönde etkileyeceğini de sözlerine ekledi.