29 Nisan - 17 Mayıs tarihleri arasında uygulanacak olan 17 günlük tam kapanmaya bir gün kala Düzce sokakları doldu taştı. Yarın saat 19.00’da başlayacak olan kısıtlama öncesinde Düzceliler ihtiyaç ve eksiklerini tamamlamak üzere kendilerini sokağa attı.

Bu yoğunluk “tam kapanma” öncesi kepenk kapatacak olan esnafın bir nebze olsun rahatlamasını sağlarken , 17 gün boyunca kapalı kalacak olan bayan kuaförlerin de ise sakinlik yaşandı.

Yıllardır kadınları güzelleştiren Nazar Kuaförü’nün sahibi Murat Aydın müşteri sayısındaki azalmaya dikkat çekerek, “Geçen seneye bakılırsa bu son durum bizi baya bir aksattı. Daha çok bayanların hastalığa yakalanma riskleri daha fazla olduğunu düşünerekten bizde müşteri yönünde bir azalış oldu.” diyerek şu anda yoğun bir tempomuz yok bir düşüş yaşıyoruz.” dedi.

“TEDBİRLERİ EN ÜST DÜZEYDE ALIYORUZ”

Salgın öncesi bayrama yakın günlerde müşterilere yetişmeye çalıştıklarını ancak 1.5 yıldır bu yoğunluğu arar olduklarını belirten Aydın, salgın tedbirlerine sıkı sıkıya uymaya özen gösterdiklerini vurguladı. Aydın, “Tedbirleri herkesin aldığı gibi biz de kesinlikle en üst düzeyde alıyoruz. Bir de burası alışveriş merkezi olduğu için dışarıda olan kuaförlere göre tamamen farklı. Buraya HES kodu ile giriliyor. Daha güvenilir bir yer ama ne olursa olsun, son zamanlarda insanlar salgından korkar oldu. Acaba yakalanır mıyız, bir şey olur mu diye vatandaşlarımız korkuyor." diye konuştu.

“İNANIYORUM Kİ KAYBIMIZI YAZIN GİDERECEĞİZ”

“Geçen senede bunu yaşamıştık” diyen Aydın, bu kapanma süreci geçtikten sonra kadın kuaförlerinin hareketleneceğini belirterek, “Mesela geçen seneki o kaybımızı yaz içinde büyük bir kazançla tamamladık. İnanıyorum ki bu süreçteki kaybımızı yazın kazanacağız. Yani daha yoğun bir tempoyla çalışacağız. Turizmden gelenler var, yurt dışından gelen gurbetçiler var ve düğün sezonu da başlayınca bizim işlerimiz daha da artacak” sözleriyle kapanma sonrası güzel günlerin geleceğini düşündüğünü aktardı.

“SALGINDA SAÇ TARZI DA DEĞİŞTİ”

Koronavirüs salgını sürecinde kadınların saç kesiminde değişiklikler olduğunu kaydeden Aydın, “Artık bayanlar evde üzerine pek düşemiyor, hep saçlarını toplamakla vakit geçiriyorlar. Bu nedenle kısa kesim daha ön planda oluyor. Önceden bele kadar saç uzunluğu özleminde olan bayanların artık bu isteği değişti, kısaldı. Şimdi omuz hizalarında ve yaş ortalamasına göre daha da kısalabiliyor. Renklerde ise kristal yani açık renkler ön planda” dedi.

“SAÇ BAKIMLARI UZMANA DANIŞARAK EVDE DE YAPABİLİRLER”

Salgından korunmak için evlerinde kalan kendi ev bakımlarıyla beraber bunun yanında uzmanlara da danışarak evde saç bakım ürünlerini kullanabileceklerini belirten Aydın, “Evde kalan bayanların günümüzde yapabilecekleri en güzel şey kendi ev bakımlarıyla veya bize danışarak evde kullanabilecekleri bakımlar var. Onları kullanabilirler. Bayanlar zaten sürekli olarak evde saçlarını topluyorlar bu da zararlı saçları kırıyor, bu daha salık bırakarak ev bakımlarıyla beraber saç bakımlarını yapabilirler” sözleriyle evdeki kadınlara tavsiyelerde bulundu. Kuaför Murat Aydın konuşmasının son kısmında bir an önce bu salgının bitmesini ve her alanda özgürlüğe kavuşulması temennisinde bulundu.

HABER: Mustafa KİLELİ