Koronavirüs salgını özellikle sanayi kesiminde yeni mağduriyetlere neden olmaya başladı. Her gün yüzlerce işçinin bir arada çalıştığı fabrikalardan olan Örma Tekstil’deki bazı işçilerde virüse rastlanması üzerine üretim durdurulmuştu. Fabrika yönetimi işçilerden 14 gün boyunca kendilerini evlerinde karantina almasını isterken, bu durum Örma çalışanlarının ailelerini de olumsuz etkilemeye başladı. Yakınları Örma Tekstil’de çalışanlar, test yaptıramadıkları için işsiz kalma riskiyle karşı karşıya kalıyor.

Öncü Whatsapp İhbar Hattı (0 542 767 18 81)’na ulaşan bir vatandaş, eşinin çalıştığı Örma Tekstil’in koronavirüs görülmesi nedeniyle faaliyetini durdurduğunu ve bu durumdan haberdar olan çalıştığı firmanın ‘Sende de virüs olabilir’ diyerek kendisini eve gönderdiğini belirterek, mağduriyetini şöyle anlattı:

“İş yerine gittim. Pazartesi günü eşimi test için hastaneye götürmem gerektiğini söyledim. Bana orada “Hemen üstünü çıkar, sende de hastalık olabilir” dediler. Sonra ben de öğrendim ki belirti olmadan test yaptıramıyoruz. Sağlık ocağına gittim rapor istedim “Rapor veremeyiz” dediler. Bana “Git tahlil yaptır, pozitif olursa rapor al” dediler. Rapor alamıyorum. Sağlık Bakanlığı’ndan geldiler eşimi kontrol etmek için. Onlara sordum test yaptırabilir miyim diye onlar da “Yaptıramazsın” dedi. Ama hastaneye durumunuzu söylerseniz belki yaptırabilirler dediler.  Bana “Seni işten çıkardık” demediler.  Ama bugün aradım kimseye ulaşamadım iş yerinden. Kimse telefonunu açmıyor.  Beni akşam eve bıraktılar sabah tekrar görüşelim dediler. Pazartesi negatif olarak test sonucu alamazsam beni çalıştırmayacaklar fabrikada. Ya rapor al diyor ya da ücretsiz izin veriyor.”