Kademeli ve kontrollü normalleşme döneminde büyük önem taşıyan 29 Mayıs – 4 Haziran haftasına ait illere göre her 100 bin kişide görülen koronavirüs vaka sayılarını açıklandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, "İllerimizde 100.000 nüfusa karşılık gelen bir haftalık toplam vaka sayısını gösteren insidans haritasının güncel halini ekte görebilirsiniz. Vaka sayılarının düşüş hızı azalsa da düşme eğilimi devam ediyor. Bu güce güvenin." ifadelerini kullandı.

DÜŞÜŞ DEVAM EDİYOR

Sıkı tedbirlerin sonuç verdiği Düzce’de 567’ye kadar çıkan haftalık 100 bin kişiye düşen vaka sayısında düşüş devam etti. Önceki hafta 90,48 olan her 100 bin kişide koronavirüse yakalananların sayısı bu hafta 27 puanlık azalışla 63,36 oldu. Verilere göre 22-28 Mayıs haftasında 358 olan haftalık vaka sayısı bu hafta 251’e geriledi. Düzce'de günlük ortalama vaka ise 36 oldu.

19 Mart’ta üst üste yaşanan artışlarla girdiği kırmızı kategoriden geçen hafta itibariyle yeniden turuncu kategoriye gerileyen Düzce bu hafta itibariyle de orta riskli illeri simgeleyen sarı renk hedefine bir adım daha yaklaştı.

HABER: Mehmet GÜNESEN