Düzce Ticaret ve Sanayi Odası TSO Başkanı Tuncay Şahin, Meclis Başkanı Ahmet Dertli’nin gündeme taşıdığı iddialar ile ilgili basın toplantısı düzenledi. Toplantıda Dertli ve bir gazeteci ile ilgili ağıza alınmayacak sözler sarf eden Şahin, tehditvari söylemlerde bulundu.

Ahmet Dertli’nin TSO iştiraki şirketi zarar uğratılmasıyla ilgili Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı’na yaptığı suç duyurusunu değerlendiren Şahin, “Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ahmet Dertli ve birlikte hareket ettiği bazı malum şahıslar tarafından iftira ve gerçek dışı iddialara TSO itibarsızlaştırmak, seçimlere gölge düşürmek ve algı operasyonu düzenlenmek istenmiş, ahlak dışı ithamlarda bulunulmuş, oda şirketinde usulsüzlük yapıldığı iddia edilerek savcılığa şikâyette bulunulmuştur. Düzce Cumhuriyet Savcılığımız tarafından iddialar incelenmiş ve soruşturmaya yer olmadığına karar verilmiştir. Yüce Türk Yargısı, hukuka ve adalete uygun en doğru kararı vererek günlerdir iftiralarla algı operasyonu yapan şahıslara karşı gereken cevabı vermiştir. Bildiğini gibi pazar günü Meslek Komitesi seçimleri yapılacak. Gerçek dışı, yalan ve iftiralarla kamuoyunu yanıltmaya çalışan Ahmet Dertli’nin de içinde yer aldığı malum çevreler, bir medya grubunu da kullanarak odamıza ve yönetim kurulundaki arkadaşlarımıza yönelik seviyesizce çirkin ithamlarda bulundular. Bu ithamlarda bulunmalarının tek amacı oda yönetimini ele geçirmek, şahsi menfaatleri doğrultusunda rant elde etmektir. Bunların gerçek niyetinin ve maksadını aslında Düzce kamuoyu bilmektedir. Ben ve yönetimde bulunan arkadaşlarımın haklarında ortaya atlan iddiaların arka planında Ahmet Dertli ve birlikte hareket ettiği kirli, hesap ve oyunları vardır. Bu çirkin iddialar konusunda yargı gereğini yapmıştır. Bu çirkin iftiraları atanlar ile ilgili gerekli yasal hakkımızı kullanacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın” diye konuştu.

“Ahmet Dertli dediğiniz şahıs bu oda da işçiydi”

Ahmet Dertli’nin Gümüşova OSB yönetimine alınmaması ile ilgili bir soruyu yanıtlayan Şahin, “Ahmet Dertli’nin ismini biz Sayın Valimize yazdık. Şimdi o günkü basında, Düzce’nin köklü bir ailesi ile ilgili bir problem vardı. Ahmet Dertli denen arkadaş, 3 yıldır burada kayyumla atanmış bir şirkette imza yetkisi yok. Çıkartırız hepimiz GBT’leri ortaya dökeriz. Kızılay ile problemin var, AFAD ile ilgili problemin var. Bunlar iddia. Vali ne yapıyor? Bir adamla çalışacaksa, gidip GBT’sine bakıyor. Ahmet Dertli dediğiniz şahıs, bu oda da işçiydi. Buradan kaçtı gitti OSB’ye girdi, OSB’den kaçtı Kızılay’a girdi. Ben burada aylarca sustum. Dedim ki; camdan evde oturan, kimsenin camına taş atmasın” şeklinde konuştu. 

“Bunları finanse eden 2 sanayici var”

“Aynı malum şahıslar, Gümüşova OSB’yi şikâyet ettiler” diyen Şahin, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“Benim Gümüşova OSB ile ilgili bir yetkim yok. Buranın başında da Vali var. Şikâyetin sonunda bize teşekkür ettiler. En ufak bir şey yok. Şimdi bunları finanse eden iki sanayici var. Yeni dönemde artık konuşan bir Tuncay göreceksiniz. Bu kurumsal kimliğe zarar veriyor, bu Düzce’ye zarar veriyor. Yalan, iftira, aklına geleni çıkıyorsun sokak ağız ile konuşuyorsun. Milletin çoluğu – çocuğu var. Aynı Ahmet’in malum medyada açıklamaları var. Odayı nasıl methediliyor.  Ne değişti 4 ayda? Bir mizan almışsın eline, foto şop yaptığın da belli değil. Şimdi hepsi ile yüce adaletin önünde görüşeceğiz. Sadece bir tanesi değil, hepsi ile. Zimmetmiş… Ne zimmeti? Bizi bu işin peşini bırakacak zannediyorlar.”

Gazeteciye hakaret etti

Bir oda başkanının ağzına yakışmayacak bir üslupla bir gazeteci hakkında çirkin sözler sarf eden Şahin, “O malum sözde gazeteci müptezel, Düzce’ye zarar veriyor. Şu anda Türkiye’de bir tek koşan bir tek il var, o da Düzce. Türkiye’nin her yerinde konuşuluyor. O arkadaşla da görüşeceğiz, hiç önemli değil. Yüce adaletin önünde görüşeceğiz. Ben onun Akçakoca menfaatini de biliyorum. Düzce menfaatiyse, kendisi gelmeliydi buraya. Yani biz bu kanalda hiçbir şey yapmadık. Her akşam çıkıyor bir kanalda konuşuyor. Lan ne olmuş? Varsa elinde bir şey git adliyeye. Bundan sonra öyle değil, bundan sonra kim ağzını açıyorsa ya yargı, ya da cevap. Bana da çok iddia geliyor. Yani biz hep dedikoduya, ona ve buna bakıp da çıkıp da sokak mı konuşacağız? Sadece ben değil, 30 meclis üyemin ve yönetimimim onurunu ve gurunu korumak zorundayım. Sen meclisin başkanısın, gereğini neden yapmadın yani?” açıklamalarında bulundu.  

“Biz ihaleyi istediğimize veririz”

Öncü TV muhabirinin sorduğu, “OSB’nin inşaat ihalesini önce TSO’nun şirketi aldı, daha sonra da bu iş ihalesiz bir şekilde başka firmaya verildi. İhalesiz başka firmaya bu iş nasıl verildi” sorusu üzerine Şahin,  “Yönetim kurulu veya meclis üyelerinin Ticaret ve Sanayi Odası ile ticaret yapamaz diye bir kanun yok. Ahmet Dertli’nin yönettiği döneme de bakarız, çıkartırız hepsini. Ben Ahmet Dertli’ye mi soracağım, kimden ne alayım diye? O zaman neden müdahale etmemiş. Her ay önüne günlük gidiyor, hangi gün ne alınmış diye. Bu etik bir şey mi şimdi? İhaleyi biz yapmıyoruz. İhaleyi OSB yapıyor orada. Bu ihalede İhale Kanuna tabii değil.  İhaleyi istediğimize veririz” ifadelerini kullandı.

“Seçilemezsem Antep Caddesi’nde Arap Radyosu gibi beni dinlerler”

“Ben Ziraat katılımın orada doğdum, oralar bizim. Ben 57 senedir caddedeyim” diyen Şahin,  “Benim ailem bu şehre 1706’da gelmiş. Ben bunları söylerken arkadaşlara şaka söylüyorum gibi geliyor. Bundan sonra ben hepsini patlatacağım. Pazartesi günü hepimiz boşa çıkacağız. Allah izin verirse seçiliriz, Allah izin vermezse, Antep Caddesi'nde dinlerler beni Arap Radyosu gibi. Öyle ucuz değil bu işler o kadar. At çamuru iz kalsın” ifadelerine yer verdi