Düzce’nin en prestijli ve görünen yüzü olan Küçük Sanayi Sitesinin yeni yerine yapılacak olan Forum Düzce projesi için son görüşmeler yapılıyor. Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü ve AK Parti Düzce İl Başkanı Mustafa Keskin, Prof. Dr. Erol Güngör Kültür Merkezinde KSS mülk sahipleriyle bir araya gelerek hem soruları yanıtladı hem de projenin aşamalarını aktardı. 

Toplantıda konuşan Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü,  projenin arkasında olduklarını ve projeden mülk sahiplerinin kârlı çıkması için çalıştıklarının altını çizdi.

"30 DÖNÜMÜ HİBE ETTİK"

Düzce’ye güzel bir eser bırakmak istediklerini söyleyen Başkan Özlü, “Zaman çok çabuk geçiyor. Karşılaştırmaları yaparak kararınızı vermeniz sizin için avantajlı olacaktır. O bölgede 77 dönümün 30 dönümü belediyeye ait. Biz 30 dönüm yeri yeşil alana bırakıyoruz. Projede ne kadar çok yeşil alan olursa oradaki binalar ve dükkânlar daha değerli olur. Düzce Belediyesinin bu projeden hiçbir beklentisi yok. İki beklentimiz var, onlar da sizin kârlı çıkmanız ve Düzce’mize kalıcı bir eser bırakılmasıdır” diye konuştu.

"MODERN SANAYİ SİTESİ BİTMEDEN PROJEYE BAŞLANMAYACAK"

Küçük sanayi sitesindeki mülk sahipleri ve dükkân sahiplerinin akıllarındaki soru işaretlerini gideren Başkan Özlü, Modern sanayi sitesi bitmeden projeye başlanmayacağını açıkladı. Düzce Belediyesi olarak TOKİ ile görüştüklerini ve Nisan-Mayıs aylarında Modern Sanayi Sitesi için inşaata başlanıp kısa süre içinde bitirileceğini kaydeden Başkan Özlü, “Yeni sanayi sitesi bitmeden eski sanayi sitesine başlamayacağız” diyerek sözlerini noktaladı.

"SENEYE YENİ DÜKKÂNLARIMIZDA ÇALIŞACAĞIZ"

Küçük sanayi sitesinde dükkânı bulunan AK Parti Düzce İl Başkanı Mustafa Keskin, “Bu proje, 40 yıldan bu yana hayalini kurduğumuz bir kentsel dönüşüm projesidir. Düzce olarak hayırlı işlere imza atmak için birlik beraberlik şart. Lütfen yetkililerin ağzından çıkan bilgiler haricindeki dedikodulara inanmayalım.  Seneye inşallah yeni dükkânlarımızda çalışacağız. Ben burada kimsenin hakkının geçmesine izin vermem. Gizli kapaklı işler çevrilmeyecek. 36 ay boyunca kiranızı devlet karşılayacak. 10 ilde nasıl yapılıyorsa Düzce’de de aynı şekilde yapılacak. Biz Düzce olarak bir şeyleri değiştireceksek hep birlikte olalım” diye konuştu.