Son yılların en çok kar yağışının görüldüğü Düzce’de, TEM Otoyolu Bolu Dağı Tüneli ve D-100 Karayolu Bolu Dağı Geçidinin kapanması ile ulaşım durma noktasına geldi.

TEM Otoyolu ve Bolu Dağı Geçidinin kapanması ile araç sürücüleri bölge trafik ekipleri tarafından Düzce Gişeleri ve Kaynaşlı gişelerine yönlendiriliyor.

Bu nedenle Düzce ve Kaynaşlı gişelerinde oluşan trafik yoğunluğu her geçen dakika artmaya devam ederken, yolda mahsur kalan yüzlerce araç sürücüsü ve yolcu donmamak için, geceyi geçirebilecekleri sıcak bir ortam arıyor.

Oluşan yoğunluk nedeniyle Kaynaşlı Bölge Trafik ekipleri ile araç sürücüleri arasında zaman zaman tartışmalar yaşanıyor. Yolun kapalı olmasına rağmen soğuktan donmamak için yoluna devam etmek isteyen sürücülere Bölge trafik ekipleri, can güvenlikleri açısından izin vermiyor.

Zaman zaman araç sürücüleri ve Bölge Trafik ekipleri arasında tartışmalar yaşanırken, sevindiren haber ise Düzce Gençlik ve Spor İl Müdürü İsa Yazıcı’dan geldi.

İsa Yazıcı, Düzce Valisi Cevdet Atay’ın kendilerine verdiği talimatı sosyal medya hesabından yayınlayarak, Düzce 112 Acil Çağrı Merkezini aramaları durumunda, yolda mahsur kalan araç sürücüleri ve yolcuları KYK yurtları ile Gençlik Merkezlerinde ağırlayacaklarını duyurdu. Yazıcı paylaşımında, “İlimizde otoyol ve Devlet yolu yoğun kar ve tipiden dolayı kapanmış olup, Sayın Valimizin talimatı ile Yolda mahsur kalan Vatandaşlarımız için Yurtlarımız ve Gençlik Merkezlerimiz hazır… Kalacak yer talebiniz için; 112 Acil çağrı merkezine ulaşabilirsiniz” ifadelerini kullandı.

HABER: Savaş ARI