Son dönemde ekonomik bunalım nedeniyle vatandaşlar ay sonunu getirmek için kuruş hesabı yaparken son dönemde Düzcelilerden özellikle marketlerde etiket ve kasa fiyatının farklı olduğuna yönelik şikâyetler katlandı.

Düze belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri etiket oyununu bozmak için sahada denetimlerini arttırdı. Zabıta, il merkezindeki marketlerde özellikle indirimli ürünleri seçerek tek tek kontrol etti. Etiket fiyatı ve kasa fiyatının farklı olduğu 15 işletme için tutanak tutularak Ticaret İl Müdürlüğü’ne gönderildi.

"RUTİN KONTROLLERİ ARTIRDIK"

Düzce Belediyesi Zabıta Eri Ömer Önal, “Vatandaşların yoğun şikâyetlerinden dolayı rutin yapılan kontrollerimizi biraz daha yoğunlaştırdık. Zabıta Müdürlüğü olarak Düzce’de marketlerde kasa ve raf fiyatlarını denetliyoruz. Eğer fark tespiti olduğu zaman bunu tutanakla ceza yapılması için Ticaret İl Müdürlüğü’ne gönderiyoruz. Yaklaşık 15 işyerinde kasa ve raf fiyat farklarından dolayı tutanaklarını tuttuk. Ekiplerimiz denetimlerini devam ettirecek.” dedi.

"ŞİKÂYETLER ALO 175’E BİLDİRİLMELİ"

Ticaret İl Müdürlüğü ile kontrollere de çıkarak birlikte çalıştıklarını kaydeden Önal, “ Vatandaşlarımız fahiş fiyat ve stoklarla şikayetlerini Alo 175 hattına yapması gerekmektedir. Vatandaşlarımız kasa fiyatı ile raf fiyatı arasındaki farkı gördüğü zaman 153 ihbar hattını arasın. Bu aralar bu durumla çok karşılaşmaya başladık ve denetimlerimizi artırdık” diye konuştu.

“VATANDAŞ ZABITAYA GÜVENİYOR”

Düzce Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinden Pınar Başer ise vatandaşların zabıta ekiplerine güvendiklerini ve gördüklerinde mutlu olduklarını belirterek, “Vatandaşlarımız yapılan denetimlerden memnun. Bazı ürünlerde yoğun şikâyetler oluyor. Aileler genellikle çocuklara yönelik ürünlerde fiyat farklarını ve temel gıdalarla ilgili şikâyetlerde bulunuyor. Vatandaşlarımız bizi gördüklerinde tutumları gayet olumlu oluyor. Özellikle anneler bizi görünce mutlu oluyor” şeklinde konuştu.

"MAĞDURİYET YAŞIYORDUK"

Zabıta ekiplerinin denetimleri esnasında konuşan bir vatandaş da zabıta ekiplerine teşekkür ederek, “ Raf ile kasadaki fiyat aynı olmadığı için bunun mağduriyetini her zaman yaşadık. Sağ olsunlar Zabıta ekipleri geldi. Yaşadığımız mağduriyeti de söylemiş olduk. Marketlerde çalışan personelin bir suçu, günahı yok aslında. Onlar bize yansımadı diyorlardı ve biz de ürünü bırakıp çıkıyorduk” ifadelerinde bulundu.