Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün önemli projelerinden olan DÜBİS’e 3 bin kişi üye oldu. Bir süre önce hayata geçirilen scooter ve akıllı bisikletlerin şehir içinde kullanıma açılması hareketi ile Düzceliler paylaşımlı bisikletlere yönelerek trafik yükünün azalmasını sağlarken bütçelerinde de tasarrufa gitti.

İstedikleri yere bisikletleriyle giden vatandaşlar bisikletleri istediği yere bırakabiliyor ve bir başka kullanıcı bisikleti uygulama ile açarak kullanabiliyor. 5 Ağustos tarihi itibariyle şehir içinde çeşitli noktalarda kurulan istasyonlarla vatandaşların kullanımına açılan bisikletler yoğun ilgi görürken Düzceliler 1 ay içinde kilometrelerce pedal çevirip binlerce kalori yaktı.

152 BİN KİLOMETRE PEDAL ÇEVRİLDİ

Akıllı telefon üzerinden “Efor Bike” uygulaması ile kiralanan akıllı bisiklet paylaşımı sisteminin ilk verileri de belirlendi. Bisikletlere büyük ilgi gösteren Düzceliler 1 ay içinde toplamda 152 bin kilometre pedal çevirdi. Spor ve eğlence amaçlı da kullanılan akıllı bisikletler, Düzcelilere 720 bin kalori yaktırdı.

3000 KİŞİ ÜYE OLDU

Düzceliler kısa süre içinde 102 bin 934 dakika bisikletleri kullanırken ortalama biniş süresi de 333 dakika olarak kayıtlara geçti. Bisiklet başına 465 dakika pedal çevrilirken bir ay boyunca yaklaşık 6 bin defa bisiklet kullanıldı. Öte yandan Efor Bike uygulamasına yaklaşık 3 bin kişi üye oldu.

SCOOTERLAR KULLANIMA AÇILDI

Şehrin modernleşmesi, spora teşvik ve trafik yükünün hafifletmesi amacıyla Düzcelilerin hizmetine sunulan akıllı bisikletlere elektrikli scooterlar da eklendi. Bisiklet şarj istasyonların da yerini alan 200 adet elektrikli scooterın da Düzceliler tarafından yoğun ilgi görmesi bekleniyor.