Metek Toki Konutları’ndaki çözüm için bir türlü adım atılmayan köpek sürüleri site sakinlerinin korkulu rüyası oldu. 0 542 767 18 81 numaralı Öncü Haber WhatsApp İhbar Hattı’na gönderilen görüntüler durumun vahametini ortaya koydu. Görüntüleri gönderen vatandaşın ifadesine göre bir market zincirinin önünde gece gündüz duran köpekler gece saatlerinde bile havlıyor ve site sakinlerini rahatsızı ediyor.

“HAYVAN SEVERLER BESLEDİKLERİ İÇİN BİR ŞEY YAPAMIYORUZ”

Akşam olunca dışarı çıkmaya korktuklarını ifade eden vatandaş, Düzce Belediyesi’ne defalarca şikâyet ettiklerini ama yetkililerden ‘hayvan severler köpekleri besledikleri için bir şey yapamıyoruz’ cevabı aldıklarını söyledi. Durumdan site sakinlerinin rahatsız olduğunu, çocuklarını okula göndermeye bile korktuklarını söyleyen vatandaş, çözüm için yetkililere seslendi.

Mağdur vatandaş gönderdiği mesajda şu ifadeleri kullandı:

“Ben Metek Toki Konutları’nda oturuyorum. Burada bir köpek sürüsü var. Bir market zincirinin önünde gece gündüz duruyor, gece 2’ye kadar havlıyorlar. Herkes çok rahatsız. Çocuklarımızı kovalıyorlar okula giderken. Akşam olunca sokağa çıkmaya korkuyoruz. Belediyeye şikâyet ettik defalarca ama hayvan severler besliyorlarmış onları, bir şey yapamıyorlarmış. Aldığımız cevap bu. Bıktık artık her gece 2’ye kadar sürekli havlıyorlar. Biz sesimizi nasıl duyurabiliriz? Bütün komşular, herkes çok rahatsız. Çocuklarımız korkuyor okula giderken” diyerek gün geçtikçe büyüyen soruna kalıcı bir çözüm bulunmasını istedi.