Düzce Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanlık Seçimi, Kültür Merkezi konferans salonunda yapıldı. Mevcut Başkan Ulviye Dikmen'in tekrar aday olmadığı seçimlerde 3 aday yarıştı. Düzce kamuoyunun yakından tanıdığı isimler olan ve uzun yıllardır konsey bünyesinde çalışmalar yürüten Hanife Gür ve Selma Demirelli ile Hatice Şentürk'un aday olduğu genel kurulda Divan başkanlığını Emine Alkan, katip üyeliklerini ise Ayfer Yüksel ile Aylin Üstünel yaptı.Gizli oylama ile gerçekleşen seçimde eşine rastlanmayan bazı uygulamalar ise dikkat çekti.


Bazı kent konseyi üyelerinin iddialarına göre; seçime siyaset bulaştı.Sadece ismi okunan üyelerin oy kullanması gerekirken, salonda bulunanlardan oy kullanmak isteyenlerin sandık başına gidebileceği yönünde anons yapıldığı ileri sürüldü. Salonda daha önce ne konsey toplantılarında ne de etkinliklerde görülmeyen kadınların olduğu ve bu kişilerin oy kullandığını öne süren konsey üyeleri bu durumu "Seçimlere siyaset bulaştırılmak istendi" şeklinde yorumladı.

Protokolden katılımın olmamasını sorgulayan iddia sahibi üyeler, tüm baskı ve oyları farklı şekillerde arttırma çabalarına rağmen hak edenin kazanmasının yüreklerine su serptiğini aktardı.Sayıma sonuçlarına göre adaylardan Hanife Gür 76, Selma Demirelli 28, Hatice Şentürk 59 oy aldı.

Başkanlığının açıklanmasının ardından kürsüye çıkarak meclis üyelerine seslenen yeni Başkan Hanife Gür, kendisine verilen destek için teşekkür edereken, güzel işlere imza atmak için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.
HABER:S.ÜNSAL