Soğuk kış günlerinde yemek bulmakta zorlanan güvercinleri hayvansever vatandaşlar elleriyle besliyor. Avni Akyol Parkı ve çevresinde bulunan güvercinlere simit ve buğday ile besleyen vatandaşlar güvercinlere sahip çıkıyor.
 


Öncü Haber mikrofonuna konuşan vatandaşlar, kuşların aç kalmaması için düzenli olarak simit verdiklerini belirtti.



Özellikle kış aylarında güvercinlere yem verilmesi gerektiğini belirten Variyet Karakoç şunları söyledi: “Bu güzel kuşlar aç kalmasın diye elimimden geleni yapıyorum. Düzceli değilim ama gittiğim her yerde güvercinlere ye vermeden geçmem bu güzel hayvanlara sahip çıkılmalı, aç bırakılmamalı. Özellikle yaklaşan kış aylarında güvercinlere sıkça yem verilmeli.”
 



İki simit kendine, iki simit güvercinlere aldığını söyleyen Ömer Çelik şunları dile getirdi: “ Hayvanlara merhamet etmek peygamber efendimizin hadisinde var. İnsanlara nasıl değer veriyorsak hayvanlara da değer  vermemiz lazım. İki simit kendime alırken iki simitte  güvercinler için alıyorum. Bu soğuk havalarda güvercinlerin aç kalmaması için caba sarf ediyorum. Bütün vatandaşları da duyarlı olmaya davet ediyorum.”      
 
HABER: E.DÜZEN