Düzce’de büyük sorun: Otopark

Düzce’de artan araç sayısına bağlı olarak otopark sorunu gün geçtikçe büyümeye devam ediyor. Araçlarını açık ya da kapalı otoparklara park eden sürücülerin yanı sıra kent merkezindeki ara sokak ve hatta kaldırımlar bile park alanı gibi kullanılıyor.

Özellikle kaldırıma park etme alışkanlığından vazgeçmeyen kural tanımaz sürücüler nedeniyle yoldan yürümek zorunda kalan yayalar sık sık kaza riski ile karşı karşıya kalıyor. Kimi zaman ise istenmeyen kazalar yaşanıyor.

Sıkı denetimlerin yanı sıra yeni otopark yatırımları ile bu sorunun önüne geçmek isteyen Düzce Belediyesi, şehrin çehresini değiştirecek Cedidiye Meydan Projesi kapsamında yeraltına yapacağı otopark projesi için hazırlıklara başladı. Yakın zamanda hayata geçirilecek bu proje ile birlikte, Düzce’deki otopark sorununun bir nebze de olsa önüne geçilmesi hedefleniyor.

Öncü Haber ekibi de Düzce’deki otopark sorunu ve Düzce Belediyesi’nin Cedidiye Meydanı’nın altına yapacağı otopark ile ilgili Düzceliler’e mikrofon uzattı. Vatandaşlar kent merkezindeki otopark sorunu için, “Bir an önce çözülmeli” derken, Düzce Belediyesi’nin yapacağı yeraltı otoparkının önemi bir ihtiyaca cevap vereceğini vurguladı.

İşte otopark sorunu ve Düzce Belediyesi’nin yeraltı otopark projesi ile ilgili halkın görüşleri:

“Kapalı otopark projesini destekliyorum”

Kadir Temiz:  “Her birey dikkat etmesi lazım, karşı şeylere saygı duymak lazım, işi varsa acil; öncelikle onu halletmesi lazım. Şu anda ben sıkıntı yaşamıyorum çünkü özel şahısların otopark yerleri var. Oraları tercih ediyorum çok acil durumlarda. Kapalı otopark projesini desteklerim, olması faydalı olur. Burada vatandaşlara çok şey düşüyor, şehir içerisinde keyfi çekmeler olmaması lazım. İşi varsa hemen işini görüp aracına binip halletmesi lazım. Gelip dükkân önlerini park edip oradaki işleyişe ve müşterilere de mani olmaması gerekir. Malum pandemi dönemi var, o yönden demek istediğim herkes kendi, vatandaşların bunu yapması lazım.”

“Her sokak arası dolu”

Saim Uzun : “Otopark sorunu bitmez, araba çoğalıyor. Şehir merkezi çok fazla geniş bir alana sahip değil. Her sokak arası dolu yani bir şekilde; bence yeterli değil ama ne yapılabilir, bilemiyorum. Dün akşam okudum 164 araçlık azami diye fakat yeterli olacağını düşünmüyorum. Daha kalıcı bir çözüme ihtiyaç var sanırım.”

“Otopark projesinin merkez için bir katkısı olur”

Ali Süler: “Otopark sorunu ciddi bir şekilde var. Bir de merkeze sıkışmış bir durumda trafik. Daha fazla yeraltı garajları yapılırsa rahatlar yani. 150 araçlık bir otoparktan bahsediliyor. Merkez için bir katkısı olur. Güzel olabilir ama daha fazla yapılması gerekir. En azından her binanın altına yapılması gerekir. Bence yapılması gerekir ama takdir devletimizin, milletimizin bir şey diyemiyorum yani.”

“Araç yoğunluğu nedeniyle otopark sorunu var”

Yahya Ak: “Düzce’de otopark sorunu var. Araba yoğunluğu olduğundan otopark sorunu çıkıyor. Otopark sıkıntısı var ve acil bir çözüm olması gerekiyor. Yapılsın iyi olur, Düzce’miz için. Yapılan her zaman iyidir, düzgün, güzel yapılırsa; halka açık ve halkın kullanabileceği gibi olursa yapılan her zaman için (Düzce için) güzeldir. Sonuçta bu Düzce’mizde kalacak. Yapılması gerekiyor bana göre.”

“Belediyenin projesi, kısmi olarak otopark sorununu çözer”

Cenk Dondurmacı: “Herhalde araba çokluğundan kaynaklanıyor. Belediyenin var katlı otoparkı ama biraz merkeze uzak kalıyor herhalde. Millet tercih etmiyor. Onun dışında boş arsalarda var otoparklar. Ücretler pahalı geliyor insanlara ve araçları sokağa bırakmaya kalkıyor. 200 milyar liralık arabaya biniyor ama 5 lira vermek istemiyor kimisi. Oraya olur, Anıtpark’ın olduğu yere olurdu. Vallahi ben şimdi bilemiyorum ne kadar araba var, mevcut yer lazım, onun hesabını ben yapamam da; tabii ki kısmi olarak karşılar gibi geliyor bana.