Tüm dünyada etkisini sürdüren Yeni Tip Kovid-19 önlemleriyle ilgili normalleşme süreci 1 Mart itibarıyla başlıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Twitter hasabından, “Normalleşme adımlarını titizlikle çalışıyoruz. Yerinde karar dönemi ile kademeli normalleşeceğiz. 1 Mart itibarıyla süreç belirlenen kriterler çerçevesinde, dört risk seviyesinde valilerimizin başkanlığındaki İl Hıfzıssıhha Kurullarımızla başlayacak.” paylaşımında bulundu.

Bakan Koca’nın açıklamalarına göre, illerdeki kısıtlamalar, düşük, orta, yüksek ve çok yüksek olarak belirlenen dört risk kademesine göre esnetilecek ya da genişletilecek. Vaka sayısında büyük bir düşüş yaşanan Düzce’de, mart ayında kısıtlamaların kaldırılıp kaldırılmayacağı yönünde gözler Düzce İl Hıfzıssıhha Kurulu’na çevrildi. Kısıtlama kararları ile ilgili Düzce Valisi Cevdet Atay başkanlığında toplanması beklenen İl Hıfzıssıhha Kurulu’nda, Düzce’deki vaka sayıları baz alınarak karar verilmesi bekleniyor. Konu ile ilgili Öncü Haber mikrofonuna konuşan Düzceli vatandaşların birçoğu, kısıtlamaların kaldırılması ve vaka sayısının artmaması için, tüm kurallara uyduklarını söyledi.

İşte Düzce halkının cevapları:

“Tedbirleri elimizden bırakmamız gerekiyor”

Dursun Günaslan: Kısıtlama kararlarının valiliklere verilmesi güzel bir şey, sonuçta Düzce’nin kararını en iyi Düzce Valiliği verebilir. Yerel olması daha iyi, tedbirlerimizi bırakmamız gerekiyor. Tedbirlere devam edersek vaka sayısı da düşecek. Bizim için daha iyi olacak.

“Kurallara uymamız gerekiyor”

Ergin Zengin: Düzceli’yim, valiliğin vereceği karara Düzce halkı olarak uyacağız. Kurallara uymamız gerekiyor. Her şeyden önce tedbir almamız gerekiyor, sonrasında ise valiliğin verdiği kararlara uyacağız.

“Hafta sonları evlere hapsolduk”

Muzaffer Topkaraoğlu: Kısıtlamaların kaldırılmasını isterim. Herkes bunalmış durumda, hafta sonları eve hapis olduk. Herkesin kendini koruması gerekiyor. Sosyal mesafeye dikkat edelim. Maske takmayı kesinlikle bırakmayalım.

“Devletin sermayesi para değil insandır”

Osman Kucur: Kararı valilik verecek ise önceliğimiz devletimize destek vermek. Esnaf ve vatandaşlarımız rahat etsin artık. Devletin sermayesi para değil insandır. Vatandaşlarımız bu konu hakkında duyarlı olursa bu döneminde üstesinden geliriz. Devletimize, polisimize ve sağlık çalışanlarımıza yardımcı olmamız gerekiyor.

HABER: S. ARI