Ramazan ayının vazgeçilmezi olan pide fiyatları Düzce’de el yaktı. 350 gram pide fiyatı 4.5 TL, 700 gram pidenin fiyatı ise 7.5 TL olarak açıklanmasına Düzceli vatandaşlar tepki gösterdi. Öncü Haber mikrofonuna görüşlerini ileten çoğu Düzceli, fırıncıları fırsatçılık yapmakla suçlarken, Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı’yı göreve davet etti.

“Yetki Vali Bey’de… Vali bey yetkisini kullanmalı…”

İstanbul’da 350 gram pidenin fiyatının 3 TL’den satıldığına dikkat çeken bir vatandaş, “Düzce’de ki fırıncılar fırsatçılık yapıyor. Bu fırınları Düzce Valiliği denetlemiyor mu? İstanbul’daki pide ile Düzce’deki pidenin farkı ne? Neden İstanbul’da ucuzda Düzce’de pahalı? Zaten zor bir süreçten geçiyoruz. İnsanların cebinde para yok. Yetki Vali Bey’de ve ben Vali Bey’in pide fiyatları konusunda yetkisini kullanmasını istiyorum.” dedi.

“Pide fiyatlarında İstanbul ile Düzce arasında büyük bir uçurum var”

İstanbul’da satılan pide ile Düzce’de satılan pide fiyatları arasında büyük bir uçurum olduğunu kaydeden bir başka vatandaş da, “Bu resmen fırsatçılık. Fırıncılar Düzce’de vatandaşın cebindeki paraya göz dikiyor. Bunun önüne geçilmesi lazım. İstanbul’da kaç paradan satılıyorsa, Düzce’de de o fiyattan satılması gerekiyor.” diye konuştu.  

“Bu fiyatları kim belirliyor?”

Düzce’de pide fiyatlarının çok yüksek olduğunun altını çizen Bir başka vatandaş, “Düzce’de pide fiyatları çok pahalı. İstanbul’da ve Bolu’da satılan pide fiyatları ile kıyasladığımız zaman arasında çok büyük bir uçurum var. Buğday aynı, un aynı ama Düzce’de pide fiyatları çok yüksek. Düzce’de ki bu fırınları hangi kurum denetliyor. Bu insanlara yazık günah değil mi?” şeklinde konuştu.

“Sadece pide değil Düzce’de her şey pahalı”

Düzce’nin Türkiye’nin en pahalı illeri arasında olduğunu dile getiren bir başka vatandaş ise, “Düzce’de sadece pide değil her şey pahalı. Halkımız fırsatçı. Düzce’de denetim yok. Zaten bir virüs olayı var. İnsanlar zor durumda. Ramazan ayında bari fırsatçılık yapmasalar.” açıklamalarında bulundu.