Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı gün olan ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, COVİD-19 salgınında getirilen kısıtlamalar nedeniyle 2 yıldır evlerinde kutlanıyordu. Salgının kontrol altına alınmasının ardından tüm yurtta olduğu gibi Düzce’de de buruk geçen kutlamaların ardından bu yıl bayram coşkusu doyasıya yaşanacak.

Bayram kutlamalar öncesinde Düzce’de yarının büyükleri çocuklara temsili makam devirleri vardı. Bu kapsamda Düzce Valisi Cevdet Atay’ın koltuğuna temsili olarak Metek TOKİ Mehmet Akif Ersoy İlkokulu öğrencisi Aslı Beyza Çoşkun oturdu.

Minik valinin ilk talimatı parkların arttırılması

İlk talimatı Düzce’deki çocuk parklarının artırılması olan minik Vali Çoşkun, “Bugün bizim bayramımız! Bugünü bize armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Hepimizin bildiği gibi çok zorlu günlerden geçtik, geçiyoruz… Küresel çapta pandeminin etkilerinin azalmasıyla, başta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının ve sonrasında Ramazan Bayramı’nın gerçek manada bayram gibi kutlanmasını ve tüm çocukların yüzlerinde gülücüklerin oluşmasını temenni ediyorum. Tüm dünyadaki savaşların sona ermesi ve çocukların güldüğü, kahkahaların duyulduğu barış dolu bir dünyayı, Allah’tan canı yürekten diliyorum. Bugün şendik, eğlendik, gurur duyduk, gururlandık. Bu makamdan size seslenmemi sağlayan Sayın Valim Cevdet Atay’a teşekkürlerimi sunarım” dedi.

Sokak çocukları ile ilgili sözleri duygulandırdı

Sokak çocuklarının desteklenmesini istediğini söyleyen Çoşkun, “Öncelikle sokak çocuklarının desteklenmesi, bu dünyada onlarında bizle gibi yaşama hakkı olduğu gibi, bu tür bayramlarda bulunma haklarının olduğunu hatırlayalım ve onlarında bu şekilde mutlu olmalarının sağlanmasını istiyorum. Çocuklar sokakları değil sıcak bir yuvayı hak ederler.” açıklamalarında bulundu. Düzce Valisi Cevdet Atay da bayram nedeniyle düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere hediye takdim etti.

Minik Başkan: ‘Çocuklara yönelik daha fazla proje yapılmalı’

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Şehit Metin Kucur İlkokulu 4’ncü sınıf öğrencisi Ecrin Sağlam da Düzce Belediye Başkanlığı koltuğuna oturdu. Düzce Belediye Başkan Vekili Hüdaver Gösterişli’den koltuğu devralan Ecrin Sağlam, hayata geçirmek istediği projelerini anlatırken ilk talimatı çocuk kütüphanesi yapılması oldu. Sağlam, Düzceli çocuklara yönelik daha fazla projenin hayata geçirilmesi gerektiğini belirterek, kendisinin de bu yönde çalışmalar yapacağını söyledi.

Milli Eğitim Müdürü Kırbaç’ın koltuğuna Zeynep Naz Ateş oturdu

Öte yandan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 102. yılı kutlamaları kapsamında Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç, temsili olarak koltuğunu 23 Nisan İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Zeynep Naz Ateş'e devretti.