Düzce’de etkili olan kar yağışıyla birlikte Düzce Belediyesi, oluşturulan kriz merkezi üzerinden sahadaki yerlerini alarak ana arterler başta olmak üzere cadde ve sokak aralarında karla kapanan yollar ve kaldırımların temizlemesine yönelik çalışmalarına başladı.

Sahadaki personele çorba ikramı

Yağışa rağmen karla mücadeleyi aksatmadan sürdüren personellerin yardımına Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü koştu. Müdürlük, hazırladığı sıcak çorbaları, kent merkezi başta olmak üzere kentin belirli noktalarında küreme çalışmalarına devam eden ekiplere dağıtarak, dayanışma örneği sergiledi.

Sokaktaki canlar da unutulmadı

Öte yandan kar yağışının etkisini artırmasının ardından Düzce Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanları için kentin dört bir yanına yem ve mama bıraktı.

Bahçeşehir, Düzce Üniversitesi, sanayi siteleri ve şehir merkezindeki noktalarda bırakılan mama ve yemlerle can dostlar unutulmadı. Ekiplerin hava koşullarına bağlı olarak zorda kalan sokak hayvanlarının beslenme ihtiyaçlarını karşılamaya devam edeceği belirtildi.