Yeni tip koronavirüs salgınının 2 ayda 6 kat artış gösterdiği Düzce’de günlük vaka sayıları artmaya devam ediyor.

Kontrollü normalleşme sürecine turuncu kategoride başlayan ancak yaşanan artış ile haftalık yüz bin kişiye düşen vaka sayısında 100 puanı geçerek kırmızı kategoriye geçen Düzce bu hafta rekor artışla 217 puana yükseldi.

Geçen hafta itibariyle günlük ortalama 120 vaka tespit edilen Düzce’de hafta sonu itibariyle bu sayı 135’e yükseldi.  Bugüne ait koronavirüs tablosu Düzce’nin İç karartan durumunu bir kez daha gözler önüne erdi.

Dün tespit edilen 135 yeni vaka ile birlikte Düzce’de yeni tip korona virüse yakalananların sayısı 31 bin 389’a ulaştı. Bir vatandaşın daha hayatını kaybetmesi nedeniyle toplam vefat sayısı 143’e yükseldi.

30 bin 385 kişi hastalığı atlatırken, vaka sayısındaki artış, aktif vaka ve hasta sayılarına da yansıdı. Kentte virüs kaynaklı tedavi gören aktif vaka sayısı 861 olarak gerçekleşti. 21 vatandaşın tedavilerine pandemi yoğun bakım servislerinde devam edilirken durumu ağır olan 10 kişiye ise entübasyon işlemi uygulandı.

AŞILAMADA SON DURUM

Salgınla mücadelede büyük önem taşıyan aşı seferberliğinde geçtiğimiz hafta itibariyle 60 yaş üstü vatandaşların aşılama işlemlerine başlandı.

Son bir haftada Düzce’de yaklaşık 5 bin vatandaşa daha birinci doz aşısı uygulandı. Devam eden ikinci doz aşılarıyla birlikte il genelinde yapılan toplam aşı dozu sayısı 85 bin 516’a ulaştı.

49 bin 174 kişi 1. doz aşısını olurken, 36 bin 342 vatandaşa her iki doz aşısı da uygulanarak aşı süreçleri tamamlandı. Bu verilerle birlikte Düzce’de 1. doz aşısını olanların nüfusa oranı yüzde 12.49’e çıkarken ikinci doz aşısını olanların oranı da 9.2’yi gördü.

HABER: Mehmet GÜNESEN