Beyköy’de vatandaşların yol kapattığı iddiasında bulunduğu Beyköy Belediye Başkanı Osman Kılıç haber merkezimize özel açıklamalarda bulundu.

Yol kapatmadığını aksine yolun düzelmesi için çalışmalar başlattığını belirten Kılıç, sorunun Düzce Cam Fabrikası’nın ağır tonajlı ham madde taşıyan tırları nedeniyle kaynaklandığını ifade etti.



“Ben yol kapatmadım”

Sosyal medyada vatandaşların dile getirdiği yolların kapatıldığı iddialarına yanıt veren Beyköy Belediye Başkanı Osman Kılıç şunları söyledi:

“Ben Beyköy’de yol kapatmadım. Evet bir tane yol kapattım ama otoban açıldıktan sonra bizim Yeni Mahalle dediğimiz bölgemizde 2 km’lik bir alan tahrip oldu. Niçin tahrip oldu? 2. Organize Sanayi Bölgesi burası değil. 2. OSB’nin yolu Düzce’de Büyük Açma Köyü’nden devam eden girişi de görüntülerde var zaten.”



“Düzce Cam’ın tırları bu hale getirdi”


Yolun tahrip olmasının Düzce Cam Fabrikası’nın ağır tonajlı ham madde taşıyan tırların neden olduğunu belirten Kılıç, şu ifadelerde bulundu:

“Bizim bu yolumuzu Düzce Cam’ın ağır tonajlı ham madde taşıyan tırları maalesef söylüyorum ki bu hale getirdi. 6 ay içinde yolumuzu bu hale getirdi. Bizde Beyköy’e giriş yolunu kapattık. Otobandan çıkış yolunu kapattık.”



“Yolumuzu tekrar hizmete açacağız”


Yolu asfaltlayıp Beyköy halkının hizmetine tekrardan açacağız diyerek sözlerine devam eden Kılıç, şunları söyledi:

“2 km’lik yolu yapmak üzere çalışmalar yapıp alt yapı oluşturuyoruz. Ciddi bir yağmur suyu problemi var bu yolun üzerinde. Kaldırımları kaldırdık yanlara alacağız suyu. Sulama kanalımız var ve sulama kanallarımızı güçlendireceğiz. Tüm yağmur sularının bu bölgede toplanmasından dolayı bizler yağmur sularını asfaltın altında alacağız. Yolumuzu tekrardan asfaltlayacağız. Asfaltın açılmasını da yaparak halkımıza açacağız. Bu çalışmayı yapabilmek içinde Beyköy’e giriş yolunu kapattık. Otoban açılmadan önceki eski yolumuzu kullanıyoruz bir sıkıntı yok aslında. 2. OSB içinde bir sıkıntı yok oranın yolu Büyük Açma Köyü’nden giriş tektir. Düzce Cam arkadan bir kapı açmıştı oradan ham maddesini alıyordu.”



“Biz kendilerini uyardık”


Düzce Cam Fabrikası’na uyarılarda bulunulmasına rağmen dikkate alınmadıklarını belirten Beyköy Belediye Başkanı Osman Kılıç şu ifadelerde bulundu:

“Biz kendilerini birkaç kez uyardık. Bu yolu kullanmayın, bu güzergahı kullanmayın, resmi bir yol değil, asfalt yapılmamış stabilize bir yol onun için bu yolu kullanmayın diye birkaç kez uyardık bizi dinlemediler bizde en son bu yolu kapatmışken o bölgeyi de kapattık ki dışarıdan gelen vatandaşlarımız mağdur olmasın.”



‘Sorun üreten değil çözen bir başkanım’


Ben sorun üreten değil sorunları çözen bir belediye başkanıyım diyerek kimseyi mağdur etme gayesinde olmadıklarını belirten Kılıç, son olarak şunları söyledi:

“Kimseyi mağdur etme derdinde değiliz. Biz sorun üreten değil çözüm üreten belediyeyiz. 3 dönemdir belediye başkanlığına seçilen biriyim. Beyköy’de sorun üreten değil sorunları çözen bir belediye başkanıyım. Arkadan bir kapı açılmaması gerekiyordu güvenlik içinde iyi değil ama, Düzce Cam kendi keyfine kapı açmış. 2 milyon lira yatırım yapacağım ben. Düzce Cam’ın tırları nakliyesiz para kazanacak. Düzce Cam para kazanacak bende Beyköy’ün hak ettiği parayı geleceğim yola yapacağım. Yazık günahtır.”

Haber: H. DURNA - C.A. KUŞ
Görüntü: T. AKARSU