Yurt genelinde ziyaretler ve toplantılar gerçekleştirmeye devam eden BİK Genel Müdürü Duran, Düzce merkez, Akçakoca ve Yığılca'da resmi ilan ve reklam yayınlama hakkı bulunan gazetelerin temsilcileri ve haber ajanslarının temsilcileriyle bir araya geldi.

Toplantıda, yazılı basının geleceği, sorunları, çözümleri ve sektörde yaşanan dijital dönüşüme yönelik istişarelerde bulunuldu.

Düzce Belediyesi Erguvan Tesislerinde düzenlenen, gazete temsilcilerinin yoğun ilgi gösterdiği toplantıya, BİK Sakarya Şube Müdürü İbrahim Çorbacı, Öncü Medya Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal ve Düzce Manşet Gazetesi Haber Müdürü Canan Üstüner de katıldı.

Duran, burada yaptığı konuşmada, pandemi dönemi ve pandemi sonrasında yerel medyanın görevleri, BİK'in yerel medyaya desteği konularına değindi.

GAZETELER DESTEK BEKLİYOR

Toplantının soru-cevap bölümünde gazetelerin pandemi döneminde yaşadığı maddi sorunlara dikkat çeken basın mensupları, BİK'ten destek beklediklerini vurguladı. Özellikle ilanların ve abone sayılarının oldukça düştüğü bu süreçte haftanın her günü değil belirli günlerle gazete basımı yapılması talebi gündeme taşındı. BİK Genel Müdürü Rıdvan Duran, kurumun ilk toplantısında bu talebi değerlendireceklerini söyledi.

AA / ÖNCÜ HABER MERKEZİ