Standard Profil, İTO Kilit ve son olarak dünya çapında hizmet veren Düzce Cam fabrikasında yaşanan gelişmeler karşısında çözümler üretmesi gereken kurumların başında gelen Düzce Ticaret ve Sanayi Odası’nda bu önemli yatırımlarla ilgili yaprak kıpırdamıyor. Her ay toplanan yönetim kurulu ve meclis üyeleri, oda çalışmalarını görüşerek toplantıları noktalıyor.



Düzce basınının davet edilmediği toplantılarda, gündeme alınan konular basına servis edildiği kadar biliniyor. Buna son örnek Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı oldu. Yine köklü firmaların Düzce’den gitmesi, sendika-işveren gerilimi ve yatırımı yavaşlatma kararı gibi istihdamı olumsuz etkileyen durumlar için toplantıda tek kelime geçmedi.



Düzce Ticaret ve Sanayi Odası’ndan gönderilen bilgilendirmede özetle şu ifadelere yer verildi:

"Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Olağan Meclis Toplantısı, Şehit Emniyet Müdürü Ufuk Baysan Meclis Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. Toplantının açılış konuşmasını yapan Meclis Başkanı Ahmet Dertli, gündem maddeleri, aylık mizanlar ve gelir gider tablolarının durumu ile ilgili bilgiler verdi. Toplantıda konuşan Genel Sekreter Ayten Nursel Kocadağ, yıllık gelir gider tablosu ve son durumun yer aldığı çizelgeyi meclis üyeleriyle paylaştı.

Yönetim Kurulu önergelerinin görüşülmesinin ardından kürsüye çıkan Düzce TSO Meclis Üyesi Hayati Eğilmez, Düzce TSO’nun geçmiş dönemde dahil olmak üzere başlatılan ve devam etmekte olan AB Hibe Projeleri ile MARKA Projelerinin son durumları hakkında bilgiler verdi.

Toplantı, Düzce TSO yeni dönem akreditasyon çalışmalarının son durumu hakkında meclis üyelerine bilgi verilmesiyle sona erdi.”