SMA Tip 1 hastalığıyla savaşan 14 aylık Muhammed Yiğit Tezcan’ın tedavisi için başta Düzce ve Türkiye genelinde “Yiğit Bebeğe Nefes Ol” kampanyası başlatıldı. Düzce TSO Toplantı Salonu’nda minik Yiğit’in babası Fikri Tezcan, TSO Başkanı Tuncay Şahin, DESOB Başkanı Mustafa Kayıkçı, MÜSİAD Düzce Şubesi Başkanı Vefa Pehlivan, Düzce Kent Konseyi Başkanı Av. Ali Dilber, STK temsilcileri ve iş insanlarının katılımıyla projenin tanıtım toplantısı düzenlendi.

“AİLESİ HER YOLU DENİYOR”

Toplantıda konuşan DESOB Başkanı Kayıkçı, minit Yiğit’in tedavisi çok zor olan SMA Tip 1 hastalığına yakalandığına dikkat çekerek, “Ailesi evladımızın tedavisinin gerçekleşmesi için her yolu deniyor. Çok küçük bir bebeğimiz bununla ilgili yaşam mücadelesi veriyor. Bütün kamuoyunu bununla ilgili duyarlı olmaya, SMA’nın ne olduğunu araştırmaya ve bugün ben varlıklıyım diyen insanların bile gücü yetmeyecek yani gözümüzün önünde sıkıntılarla ölebilecek bir evladımızı düşünün. Çok zor bir durum. Bununla ilgili bir yardım kampanyası gerçekleştiriyoruz.” sözleriyle kampanyayı duyurdu.

“BU MÜCADELEYİ HEP BİRLİKTE VERMEK ZORUNDAYIZ”

Düzce’deki tüm sivil toplum kuruluşları olarak bir araya geldiklerini belirten Kayıkçı, “Kampanyamızı ülke geneline yayıyoruz. Ulusala basında da babası kendi gücüyle ulaşmaya çalışıyor. Bir evlat için, bir can için bu mücadeleyi hep birlikte vermek zorundayız. Çünkü çok masraflı bir hastalık. Göz göre göre avucumuzun içinden bir can kaymadan bunu kurtarmamız gerekiyor. Bir can kurtarmak tüm insanlığı kurtarmaktır düsturuyla çıktığımız bu yolda; Muhammet Yiğit Tezcan evladımızın SMA Tip 1 tedavisine yardımcı olmak isteyen duyarlı vatandaşlarımızın; Yapı Kredi Bankası Fikri Tezcan adına TR53 0006 7010 0000 0074 0600 02 nolu hesaba veya diğer banka hesaplarını kullanabilirler.” ifadelerini kullandı.

“DÜZCELİLER ÜZERİNE DÜŞENİ YAPMALI”

Yiğit için başlatılan kampanyanın bir imtihan olduğunu belirten Kayıkçı, “Düzcemiz için bu imtihanı başlatıyoruz. Burada belki 15-20 bin kişiye ihtiyaç olacaktır. Ancak herkes kendi dünyasından kardeşini, evladını gözünün önüne getirsin. Bir çocuğun can vermemesi için Düzce’de bir insanlık örneği başlatarak Türkiye nezdinde bu kampanyayı yapmayı amaçlıyoruz. Düzceliler olarak üzerimize düşeni yapmak zorundayız” sözleriyle Düzceliler’e kampanyaya destek verme çağrısı yaptı.

“HERKESİN DESTEĞİNE İHTİYACIMIZ VAR”

Toplantıya katılan ve destek veren herkese teşekkür eden baba Fikri Tezcan, “Evladım Muhammed Yiğit maalesef dünyada ölüm oranının en yüksek olduğu SMA Tip 1 hastalığıyla dünyaya geldi. Şu an 14 aylık. Dünyada 2 yaş altı için gen tedavisi için Amerika’daki Boston Hastanesi’ne götürmek istiyoruz. Bunun için bireysel anlamda gücümüz yetmediği için sağ olsun sayın başkanlarımdan, tüm insanlardan yardım istedik. Parayı tamamlayabilirsek en kısa zamanda Amerika’ya götüreceğiz. Bu konuda herkesin desteğine ihtiyacımız var. Tüm halkımızın duyarlı olacağına inanıyoruz.” ifadelerini kullandı.

HABER: Mehmet GÜNESEN