Ağa Mahallesi 1961. sokakta vatandaşların 5 yıldır yaşadığı su problemi, bugüne kadar yapılan şikayetlere rağmen çözülemedi. Hızla artan yapılaşma ile birlikte nüfusun artması nedeniyle, sokağa su veren hattın yetersiz kalması nedeniyle binalara su çıkmıyor. 5 yıldır aynı eziyeti çektiklerini söyleyen mahalle sakinlerinden Hamit Şengöç, CİMER’e yaptıkları her şikayetin ardından, her seferinde Düzce Belediyesi Beyaz Masa Biriminden ‘Su Probleminiz Çözülmüştür’ mesajı geldiğini, ancak aynı sıkıntıyı senelerdir çektiklerini belirtti.

Çözüm için çaldıkları her kapıdan sonuç alamayan Hamit Şengöç, sesinin duyurmak için son çare olarak ilgili şikayetini 0 542 767 18 81 numaralı Öncü Haber WhatsApp İhbar hattına yapmakta buldu.

Ağa Mahallesi 1961 sokağa su veren boruların ince olduğunu ve bu nedenle musluklardan su akmadığını kaydeden Şengöç, “Biz yıllardır aynı problemi yaşıyoruz. Bizim sokağımıza su veren borular yetersiz. Başvurmadığımız kapı kalmadı, ama 5 yıldır aynı sorunu yaşıyoruz. Özellikle yaz aylarında hiç su akmıyor musluklardan, CİMER’e şikayet ediyoruz, ardından Düzce Belediyesi Beyaz Masa Birimi bize, “Su Probleminiz Çözülmüştür” şeklinde mesaj gönderiyor. Su birinci katlara dahil hiç çıkmıyor. Yüksek kattaki dairelerdeki musluklardan hiç su akmıyor. Biz Düzce Belediyesinden bu sorunu bir an önce çözmelerini bekliyoruz” dedi.

Belediye yetkilisi: “Su sorunu yok, basınç problemi var”

Konu ile ilgili Öncü Haber Muhabiri’nin görüştüğü Düzce Belediyesi yetkili ise, sokakta su sorununun olmadığını, ancak hatların eski olmasından dolayı basınç sorunu yaşandığını belirtti.

Sokağın su problemini çözmek için proje hazırlandığını, ancak hava muhalefeti nedeniyle çalışmalara başlanamadığını belirten yetkili, “Ağa Mahallesi 1961 sokakta su sorunu yok. Hatlar eski, basınç sorunu var. Biz konu ile ilgili şikâyetlere istinaden su sorunun çözümü için bir proje hazırladık. Aziziye Mahallesinden oraya hat çekerek, basınç sorununu çözeceğiz. Ama hava muhalefeti nedeniyle bu çalışmayı yapamıyoruz. Havalar açınca, 2-3 günde bu çalışmayı bitiririz. Bir de orada sadece Pazar günleri su sıkıntısı yaşanıyor, herkes evde olduğu için. Bunun dışında herhangi bir su problemi yok. Biz bize gelen bütün şikâyetleri değerlendirip, anında çözüme kavuşturuyoruz” şeklinde konuştu.

HABER: Savaş ARI