AK Parti Düzce İl Başkanı Mustafa Keskin’den müjdeli haber! Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon hizmetlerine olan talebin artmasına bağlı olarak Düzce’de yeniden yapılandırmaya gidildiğini bildiren Keskin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Yatak doluluk oranları yüzde 95’in üzerinde”

“Bilindiği üzere 16. Sağlık Hizmet Bölgesinde yer alan Düzce ili TÜİK 2019 verilerine göre nüfusu 392 bin 166 kişidir. İl merkezinde 400 yatak kapasitesi ile Düzce Atatürk Devlet Hastanesi AII rolünde sağlık hizmeti vermektedir. Düzce Atatürk Devlet Hastanesi Muncurlu Yerleşkesinde 85000 m2 yüzölçümlü, 5.779m2 oturum alanına sahip toplam 16.876 m2 kullanım alanı olan mevcut 100 yataklı ek hizmet binasında, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon hizmeti sunulmaktadır. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hizmetleri 2019 yılı verileri bakıldığında bin 354 yatan hastaya hizmet verilmiş, 34 bin 848 muayene yapılmış olup yatak doluluk oranları yüzde 95’in üzerindedir. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon hizmetlerine olan talebin artması sonucu, nüfusun sağlık hizmetlerine olan ihtiyacı ve beklentilerine uygun olarak yeniden yapılandırma ihtiyacı doğmuştur.”

“Düzce Atatürk Devlet Hastanesi’nin toplam yatak kapasitesi 400’den 445’e yükseldi”

Keskin, Atatürk Devlet Hastanesi Muncurlu ek hizmet binasının 145 yataklı olması için gerekli sürecin tamamlandığını ve ihale aşamasında gelindiğini vurguladı.

AK Parti İl Başkanı Mustafa Keskin şunları kaydetti: “İlimizin coğrafi yapısı, ulaşım, mevcut sağlık envanteri, hastalık yükü ve binanın arttırılabilir kapasitesi göz önünde bulundurulduğunda, artan talebin karşılanmasına ve hizmet modellerinin çeşitlendirilmesine yönelik kapasite artırımına ihtiyaç duyulmuştur. Bu alanda mevcut verilen hizmet sunumlarına ek olarak Hidroterapi (Suda Fizik Tedavi) hizmeti verilmesi planlanmaktadır. Atatürk Devlet Hastanesi Muncurlu ek hizmet binasının 100  tescilli yatak kapasitesinin 45 yatak arttırılarak, 145 yataklı olması için 24 Nisan 2020 tarihinde gerekli izinler alınmıştır. Böylece ilimiz Düzce Atatürk Devlet Hastanesi’nin toplam yatak kapasitesi 400’den 445’e yükselmiştir. 8 Haziran 2020 tarihinde Sağlık Bakanlığınca yapılacak çalışmalar için ödenek planlanmıştır. Proje çalışmaları tamamlanmak üzere olan yapım işinin Temmuz /2020’de ihaleye çıkılması planlanmaktadır.”