Öncü Haber Düzce’nin Konuralp Bölgesinde lezzeti ile ünlü pirinç, yani çeltik ekiminin sorunlarla başladığını duyurmuştu.  Öncü Haber’in sulak tarlalarda yetişen çeltik ürünü için üreticilerin, zaman zaman sulama kanaletlerinin kırık, tıkalı ve bakımsız olması nedeniyle, suya ulaşmakta güçlük çektiğini gündeme taşımasının ardından, Düzce Ovası Sulama Birliği Başkanlığı tarafından bölgeye bakım ve onarım için ekip gönderildiği öğrenildi.

Konu ile ilgili Düzce Ovası Sulama Birliği tarafından ise bir açıklama yapıldı. Çeltik sulamasında kullanılan kanal ve kanaletlerin bakımlarının her zaman zamanın da yapıldığı belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Düzce Ovası Sulama Birliği Başkanlığı olarak gerekli bakım onarım çalışmaları yapılarak  5 Mayıs itibari ile kanal ana kanal ve kanaletlerimizden  su verebilecek duruma getirdik. Çiftçiler ile anlaşarak havaların yağmurlu gitmesinden dolayı 9 Mayıs'ta ana kanala suyu verdik. Konuralp bölgesinde ve Esenli’de sadece kanal, kanalet değil hendeği olmayan tarlalara talep doğrultusunda, hendek açma çalışmaları yaptık. Sulama tesisleri 1974 de yapıldığından tabii ki, sızmalar oluşuyor. Ancak gelen ihbarlara anında müdahale edilememektedir. Şuan çeltik eken üreticilerimizden su alamayan çiftçimiz bulunmamaktadır. Dün beni arayan bir çiftçimizi personelimizle görüştüm . Sonrasında kendisini tekrar arayarak personel ile görüşmesini kendisinden teyit ettim. Bu gün için gerekli çalışmaların yapılacağını, personel ile çiftçimiz konuşarak planlama yaptıklarını teyit ettim. Sabah tekrar aradığında arkadaşların bir saat içinde geleceğini kendisine ilettim ve problem gün içerisinde planlandığı gibi giderilmiştir. Ayrıca bazen çiftçilerimizin birbirinin suyunu kestiği ihbarı da gelmekte. Bu ihbarlara da anında müdahale edilmektedir. Sulama birliği olarak; çeltik üreticisi çiftçilerimizi desteklemek için, çeltik kapasite artış projesini hazırlayan kurum olduk. 2020 yılında Konuralp Pirinci tanıtım günleri düzenledik. Kurum olarak çeltik üreticisinin yanında olabilmek için, Bakanlık taban fiyatı ile fiyatlandırdık ki, üreticiye katkımız olsun.  Kurumumuz sulu tarım yapan çiftçilerimizin her zaman yanında ve hizmetinde olmaya devam edecektir. Bütün çiftçilerimize bol kazançlı bereketli bir sezon diliyorum.”