Ünlü televizyoncu Acun Ilıcalı’nın yapımcılığını ve sunuculuğunu üstlendiği Türkiye’nin en çok izlenen yarışma programı Survivor 2021’de bu sezon Düzceli Ayşe Yüksel fırtınası esti. Oyunlarda ortaya koyduğu başarısı, düzgün karakteri ve güler yüzüyle milyonların kalbinde taht kuran Ayşe, yarışmayı 3. olarak tamamlayarak büyük bir başarıya imza attı.

Yarışmanın İstanbul’da düzenlenen finalinin ardından bugün Düzce’ye gelen Ayşe’yi destekçileri konvoyla karşıladı. Şehre gelir gelmez yarışma boyunca kendisine destek veren hemşehrilerine teşekkür etmek isteyen Ayşe, öğrenim gördüğü Düzce Üniversitesi’nde basın mensupları ve hayranlarıyla buluştu.

“BÜYÜK BİR MACERANIN ARDINDAN MEMLEKETİMDEYİM”

“Büyük bir maceranın ardından memleketime döndüm.” Diyerek sözlerine başlayan Ayşe Yüksel, “Gerçekten çok mutluyum sizi burada gördüğüm için çok heyecanlıyım. Mükemmel bir duygu. Survivor benim için gerçekten inanılmaz bir hikâyeydi. Bunu burada anlatmaya kelimeler yetmez. Bana bu fırsatı sunduğu için Acun Medya ailesine ve Acun Ilıcalı’ya sevgi ve saygılarımı gönderiyorum. Bu sürecin başında dedim ki Düzce’mi, Düzce Üniversitesi’ni ve kendimi nasıl kanıtlayabilirim. Uzun zamandır istiyordum. Ailemin de ısrarıyla ‘Yaparsın. Orası tam senlik’ dediler. Tamam o zaman dedim başvurdum. Elemelere çağrıldığım haberi gelince havalara uçtum. Sonrasında giderek Düzce’mi gururlandırmak adına elimden geleni yaptım ve sonuna kadar savaştım.” dedi.

“SİZE SURVİVOR AYŞE OLARAK DEĞİL DÜZCE’NİN KIZI AYŞE OLARAK SESLENİYORUM”

6 aylık maceranın kendisi için çok zor geçtiğini söyleyen Ayşe, “6 ay benim için çok zor geçti. Bir yandan açlık bir yandan özlem ve mücadele. Her gün yeniden başlaman gerektiği beni çok zorladı. Normal hayattayken bile bir sonraki adımını düşünerek yaşıyorsun. Eviydi, arabasıydı… Ama Survivor’da sadece günübirlik bir yaşam mücadelesi verdim. Benim için değişik ve bu yaşta büyük bir tecrübe oldu. Kendi okulumda bu kalabalıkla ve sizlerle buluşmak beni çok mutlu etti. Burayı da çok özlemişim. Size şu anda Survivor Ayşe olarak seslenmek yerine Düzce’mizin kızı olarak seslenmeyi tercih ediyorum.” diye konuştu.  

“BİR SÜRÜ KIRMIŞIM AMA HABERİM YOK”

Yarışma boyunca Düzceliler’in desteğini hep hissettiğini belirten Ayşe, “Beni destekleyenlerin hepsini çok seviyorum. Bazen Düzce’ye selam gönderme durumlarım oldu ama bu yayınlanmamış olabilir. Bu benim dışımda bir şey. Şimdiden kusuruma bakmayın diyorum. 21 yaşında güzel bir örnek olmak istedim. Her zaman hayalerimin peşinden giden bir insandım. Elimden geldiğince de Survivor’a giderek ve son 3’e kalarak bunun mücadelesini verdim. Sonra dışarı çıktığımda bir sürü rekor kırmışım haberim yok.” diyerek destekleri için Düzceliler’e teşekkür etti.

“MADEMKİ PARKURLARI DÜZCELİLER YAPIYOR BEN DE DÜZCELİ OLARAK YIKTIM GELDİM”

Survivor’da parkurları hazırlayan ekibin de kendisi gibi Düzceli olmasıyla ilgili de konuşan Ayşe, “Orada mükemmel bir ekip var. O parkurlar gerçekten dev ve insan ötesi şeyler. Onları hazırlayıp bizim yarışacağımız hale getirmek çok zor bir durum. Bu şekilde bir şey ortaya koydukları için aslında görünmeyen kahramanlarımızdan biri de onlar. Düzceli olarak da elemelerde şunu söylemiştim. Mademki parkurları Düzceliler yapıyor o zaman Düzce’den biri yıksın. Ben de yıktım geldim.” dedi.

Özellikle gençlere hayallerinin peşinden gitmeleri tavsiyesi veren Ayşe, İngilizce konuşamıyor olmasının Survivor’da kendisini zaman zaman zor durumda bıraktığını söyleyerek İngilizce öğrenmenin önemine de değindi. 

ÖNCÜ HABER’E ÖZEL RÖPORTAJ VERDİ

Basınla buluştuktan sonra hayranlarıyla bol bol fotoğraf çektiren Ayşe, Öncü Haber’e özel bir de röportaj verdi. Burada Düzceliler’e bir kez daha teşekkür eden Ayşe, “Düzce’mize, hepinize beni seven herkese çok teşekkür ediyorum. Hepsinden tek tek Allah razı olsun. Sonuçta ben oraya yarışmaya gittim sizler olmasaydınız ben de orada kalmazdım. Hepinizin emeği bende çok, hepinize tekrar tekrar teşekkür ederim.” dedi.

“DÜZCE’YE DAHA NE KAZANDIRABİLİRSEM BENİM İÇİN KARDIR”

“Düzce’de en çok neyi özledin?” sorusuna ise, “Düzce’yi gerçekten çok özlemişim. Düzce’yi başka seviyorum. Doğduğu yeri inan sevmez de ne yapar?   Burası benim kaderim gerçekten. Doğduğun ev kaderindir diye bir söz var ben de tamamen onu yaşıyorum, kaderimi yaşıyorum şu an. Sevenlerimle yaşadığım için çok mutluyum Düzce’ye daha çok ne kazandırabilirsem bu benim için bizim için kardır. O yüzden elimden geldiği kadar burayı yaşatmak, buraya daha çok başarı kazandırmak adına işler yapacağım inşallah.” diyerek bundan sonra da Düzce’nin adını duyurmak için çalışmaya devam edeceğini söyledi.

GELECEK HAYALLERİNİ İLK KEZ ANLATTI

Yarışmadaki derecesinin ardından gelecek planlarını da ilk kez Öncü Haber mikrofonuna anlatan Ayşe, “Bu benim için büyük bir gurur gerçekten, okuduğum üniversitenin bahçesinde şuan bunu yapıyor olmam benim için çok başka bir duygu, çok duygusal bir an şuan benim için. Acun Bey’le aramızda gerçekten çok güzel bir diyalog var.  Her zaman Düzce’yi sevdiğini bana yansıttı. Beni de ne kadar sevdiğini zaten anlattı. Kendisine de çok teşekkür ediyorum buradan. Bundan sonra aklımda çok güzel projeler var. Oyunculuk olsun, reklam oyunculuğu olsun, kendi yazdığım şarkıyı çıkarmak olsun. Yani bütün yeteneklerimi bu işe bu başarıya vereceğim. Çünkü çok emek verdim 6 ay boyunca Survivor’ı dibine kadar yaşadım. Dibine kadar hakkını verdim ve vicdanım çok rahat bu yüzden. Rekorları kırıp geldiğime göre artık bu saatten sonra hiçbir yeteneğimi faydasız bırakmamam gerekiyor. Ne kadar faydalı ve yeteneğimi kullanabilirsem o kadar insanları mutlu edeceğimi düşünüyorum.” dedi.

“SURVİVOR ALL STAR’A ÇAĞIRILIRSAM MUTLAKA GİDERİM”

Survivor All Star yarışmasından davet alsa mutlaka katılarak yeniden Düzce’yi en iyi şekilde temsil edeceğini kaydeden Ayşe, “Evet, giderim. Kesinlikle giderim çünkü orası benim için gerçekten kendimi ve özümü bulduğum bir yer. Tamamen yaptığım sporların hakkını verdiğim bir yer. O yüzden sonuna kadar çağarsalar giderim. Acun Medya Ailesi bana gerçekten çok büyük destek oldu. Belki ekranda görünen görünmeyen kısımları da oldu ama gerçekten büyük bir ailem var. Aile olduk orada biz hep birlikte. O yüzden onları bırakmayıp istediklerini yaparım çünkü bende değerleri çok farklı. Tabii ki böyle bir teklif gelirse geride çevirmem.” diye konuştu. 

HABER: Mehmet GÜNESEN / Hamza SÖZEN